Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

1Úton Nemzetközi Zarándoklat 2018. augusztus 25-én az Édesanyákért

1Úton Nemzetközi Zarándoklat 2018. augusztus 25-én az Édesanyákért
2018. augusztus 13. hétfő, 08:46

Az 1Úton Nemzetközi Zarándoknap a Mária út teljes szakaszán  Magyarország egész területén illetve Mariazell és Csíksomlyó között külföldön is megszervezett egy napos gyalogos zarándoklatot jelent. Az országos Mária út Szentgotthárdot is érinti – augusztus 25-én két irányból is zarándokok fognak elindulni Szentgotthárd felé, hogy a gyalogosok a Nagyboldogasszony templom előtt 18 órakor találkozzanak és így kerüljön sor a zarándokok szentmiséjére -  Peter Stumpf muraszombati püspök mondja a szentmisét.

A két útvonal a megállóhelyekkel és a  tervezett indulási időkkel: Halogy (reggel 6:00 - templom) – Felsőmarác (08:15 - templom) – Ivánc (09:30 - templom) – Hegyhátszentmárton (10:15 - templom) – Rábagyarmat (11:30 - Szent László Forrás)– Csörötnek (13:30 - szőlőhegy) – Magyarlak (15:00 - templom) – Hársas – tó (16:00 - Máriaújfalu – volt Papp Csárda) – Brenner Kápolna (17:15) – Nagyboldogasszony templom. A táv kb. 32 km – a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd által felfestett és karban tartott szakasz) – vezeti Dr. Dancsecs Zsolt – Orbán Helga. A kijutás az egyes helyszínekre önállóan történik azzal, hogy Halogyra  Szentgotthárdról tömegközlekedéssel az 5:00-kor induló vonattal kell utazni Csákánydoroszlóig, ahonnan gépkocsikkal szállítjuk a zarándokokat Halogyig.

A másik útvonal:  Markovci (Szlovénia) – Kétvölgy – Szakonyfalu – Rábatótfalu – Szentgotthárdi Nagyboldogasszony templom (kb. 20 km). Vezeti Dejan Horvath Atya). Csatlakozási pontig eljutnia mindenkinek egyénileg kell.


Szentgotthárd 2018-ban ismét kiemelt helyszíne az országos rendezvénynek, így ezért is fontos lenne minél nagyobb létszámmal zarándokolni. Zarándok mindenki lehet – sem életkorhoz, sem egyesületi tagsághoz, sem részvételi díj befizetéséhez, sem regisztrációhoz  nincsen kötve a részvétel. Zarándoktársainknak csak saját részre szükséges ennivalót és ivóvizet vagy üdítő italt illetve az időjárási viszonyoktól függően esetleg esőkabátot kell magukkal hozniuk. Kérjük még, hogy megfelelő cipőről szíveskedjenek gondoskodni. Túrabakancs, túracipő, esetleg sportcipő számít megfelelőnek. A korábbi évek rossz tapasztalataiból okulva kérjük,  hogy papucsban, szandálban, lakkcipőben és körömcipőben ne próbálkozzanak megtenni a jórészt erdőkön, réteken át vezető utat. Sok szeretettel várjuk azokat, akik szívesen töltenek el egy vidám napot egy jó csapatban, jó kedvű és „elszánt” zarándokolók között festői tájakon, gyönyörű kicsi falvakban, tavak, szőlőhegyek, források vidékén gyönyörű templomokban. Várjuk azokat is, akik már többször gondolkodtak azon, hogy elindulnak zarándokolni de aztán nem merték vállalni – Nekik tudniuk kell, hogy csak az első lépéseket nehéz megtenni, a többi megy magától. Nagyra tartjuk azokat is, akik csak egy rövidebb szakaszt mernek vállalni – ez teljesen természetes dolog, és teljes értékű zarándoklatnak számít. A Brenner kápolnához várunk babakocsis zarándokokat is, hogy az egészen fiatal generáció is bekapcsolódjon a gyalogos zarándoklatba – mert zarándokolni minden életkorban  jó.

A szentmisét követően szerény vacsorával várunk mindenkit a templom melletti téren.

A nap zárásaként kulturális program a volt kolostor refektóriumának teraszán, a Várkertben Kalmus Felícián világhírű csellóművész ad csellókoncertet minnden zarándoknak és érdeklődőnek.

 

Forrás: Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés