Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

25 éves jubileumát ünnepelte a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete

25 éves jubileumát ünnepelte a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesülete
2019. szeptember 21. szombat, 11:02

Könnyekből, nevetésekből és könnyes nevetésekből sem volt hiány a Nyugdíjas Pedagógusok és Barátiak Egyesülete jubileumi gálaműsorán. A színházat csaknem teljesen megtöltő közönség megható és vidám perceket élhetett át a nem mindennapi produkciók alatt.

 

A Nyugdíjas Pedagógusok és Barátaik Egyesületének jogelődje 1994-ben alakult az Arany János Általános Iskola nyugdíjas pedagógusai és technikai dolgozóinak kezdeményezésére, ezzel is színesítve a város civil életét.

Az elmúlt két és fél évtizedben a város meghatározó civil szervezetévé nőtték ki magukat. Patronálják az eltérő tantervi oktatásban résztvevő gyerekeket, bekapcsolódnak a kulturális életbe, jó kapcsolatot ápolnak más civil szervezetekkel, közösségi programokat, foglalkozásokat, kirándulásokat szerveznek.

Tevékenységük elismeréseként két díszoklevelet is átvehetett a műsor elején Schreiner Vilmosné, az egyesület elnöke: a Magyar Nyugdíjasok Egyesületeinek Országos Szövetségének díszoklevelét Némethné Jankovics Györgyi elnök, Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének díszoklevelét Huszár Gábor polgármester adta át köszöntő és köszönő szavaikat követően.

A több mint kétórás gálaműsorban felléptek az Arany János iskola eltérő tantervi oktatásban részesülő tanulói és pedagógusaik, akik szívmelengető előadással köszönték meg az egyesület tagságának fáradhatatlan gondoskodását.

A senior örömtáncosok alapozták meg az est további hangulatát, majd egy humoros jelenet következett, amely egy pályaválasztási osztályfőnöki órába engedett bepillantást. Megtudhattuk, hogy az óra résztvevői milyen pályát képzelnek el maguknak, mi motiválja őket abban, hogy pedagógusként, népművelőként, vagy éppen pénzügyesként dolgozzanak. A nevetést és könnyed kikapcsolódást garantálta nemcsak a jól megírt darab, de a szereplők színpadi megoldásai, improvizációi is.

Zenés produkciók – Hrabovszky-Orth Katinka, Dsida Péter és a Szivárvány kórus –, valamint civil szervezetek és intézmények köszöntői zárták a jubileumi estét.

Fotó: Bana Ferenc

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés