Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

A FILMKLUB SZENTGOTTHÁRDON

A FILMKLUB SZENTGOTTHÁRDON
2018. február 14. szerda, 09:59

A programokon valamilyen tematika vagy gondolatkör alapján összegyűjtött alkotásokat láthatunk. Ez az esetek többségében, művészfilmek megtekintését jelenti. A klubjelleget a filmek előtti bevezetés és a vetítés utáni beszélgetés adja.

A klub eddigi élete két szakaszra osztható. 2002 és 2007 között Talabér Ernő, a mozi akkori vezetője szervezésében és Pápes Éva pszichológus, mesekutató bevezetőivel zajlottak a vetítések. Bár a program egy idő után érdeklődés hiányában megszűnt, néhány év után, 2010-re kiderült, hogy a közönség mégiscsak igényeli. A filmszínház vezetése felkarolta a gondolatot, őszi és tavaszi sorozatok formájában újra indította a rendszeres, egy-egy téma köré csoportosított vetítéseket.

Eleinte csak a film előtt hangzottak el bevezető gondolatok, a vetítés után szétszéledt a közönség. 2016 óta azonban az erre vállalkozó nézők a mozi galériáján összeülnek, és teázás közben kicserélik az adott film kapcsán felmerülő gondolataikat.

Az aktuális programról plakátokon, szórólapokon, a filmklub levelezőlistáján és a mozi honlapján tájékoztatjuk az érdeklődőket. Kik jelentik a tagságot? A középiskolásokat is beleértve minden korosztály eljön a vetítésekre, bár a diákok leterheltsége erősen korlátozza a hét közbeni mozi látogatásukat. Mondhatjuk, hogy körülbelül 30 fős törzsközönségünk van, akik gyakorlatilag minden előadásra eljönnek. Őket a mozi kedvezményes belépőjeggyel támogatja.

Hogyan állítjuk össze a sorozatokat? A válogatás soha sem könnyű, nagyon sok remek hazai és külföldi film jelenik meg minden évben. Egy-egy téma köré csoportosítjuk a kiválasztott alkotásokat. Volt több olyan szériánk is, amelyet nézőink javaslatai alapján állítottunk össze, de sor került Oscar-díjas filmeket bemutató programra is.

Az idei tavaszi sorozat a Sorsfordulók mottót kapta és február 12-én kezdődött. Talán a legkülönlegesebb produkció egy dokumentumfilm lesz: Mérföldkövek a Muravidéken, amely a magyar és szlovén határszél történetét mutatja be 1921-től 1956-ig. Az alkotás rendezője, Gál Anasztázia tartja a bevezetőt és ő moderálja a vetítés utáni beszélgetést is.

Szerző: dr. Frank Róza
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés