Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

A legjobbak között Laczó Balázs, a III. Béla tanulója

A legjobbak között Laczó Balázs, a III. Béla tanulója
2019. április 04. csütörtök, 09:49

Majd féléves intenzív, hétvégeket sem kímélő tanulmányi-szakmai munka eredményeként, kimagasló eredményt ért el az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája ötödéves diákja: Laczó Balázs "CAD-CAM" informatikustanuló ezeregyszáz jelentkező közül a 3. helyezést szerzett, a Szakma Sztár Fesztivál keretében, március 14-én megrendezett OSZTV döntőben.

A "Bélában" az informatikusok az érettségit követően is folytathatják tanulmányaikat, amihez minden eszköz, rendelkezésre áll. A Cad-Cam-osok a legmodernebb „esztergagépek” mellett sajátíthatják el a szakma csínját-bínját. Balázzsal és mentorával, Koszár András mérnök-tanárral – aki egyben szakmai felkészítője is volt a "végzett" diáknak – az iskola gyakorlati oktatóhelységében beszélgettünk. 

Az Újpesten megrendezett, kétnapos országos szakmai tanulmányi verseny döntőjében a 600 perces megmérettetésen többek közt a megmunkálási feladatok-programozása, modellezése is szerepelt. Feladat volt továbbá a CNC-programozás, és működési animáció elkészítése-prezentálása. Az idáig vezető út azonban sok lemondást követelt a szakoktatótól és tanítványától is. Mikor szinte biztossá vált, hogy Balázs részt vesz az oktatási intézmények tanulmányi versenyén, napi és heti szinten magasabb óraszámban gyakorolták oktatójával a különféle elméleti, és gyakorlati feladatokat. A sok-sok munkát siker koronázta a záró dolgozat megvédése, a feladatok kiváló teljesítésének köszönhetően a fiatalember szakmai-vizsgamentességet kapott.

Balázs elárulta, kondícióját "sajáttestsúly-edzéssel" pallérozza és kevés szabadidejében, szívesen jár moziba. Megtudtuk, a szentgotthárdi fiatalember a szombathelyi Savaria Műszaki Intézet gépészmérnök szakán szeretné folytatni ősztől a tanulmányait.

Szerző: Horváth R. László
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés