Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 4. szám
Hírek

A pedagógusokat köszöntötték tegnap Szentgotthárdon

A pedagógusokat köszöntötték tegnap Szentgotthárdon
2019. június 04. kedd, 09:29

 

Zsúfolásig megtelt a Refektórium tegnap késő délután pedagógus nap alkalmából. Az ünnepi műsor keretében számos kitüntetés és elismerés átadására is sor került.

 

 

A Himnusz eléneklését és Németh Ruben, a Vörösmarty Mihály Gimnázium 9. osztályos tanulójának szavalatát követően Huszár Gábor, Szentgotthárd város polgármestere köszöntötte az eseményen megjelent pedagógusokat. Beszédében hangsúlyozta a pedagógusok gyermekek életében játszott kiemelkedő szerepét, és elmondta, hogy – bár köznevelés terén már csupán a SZEOB intézményeiben van jelen az önkormányzat fenntartóként – minden oktatási intézmény fejlesztésére, működésére figyelmet fordít a város vezetése.

Az elismerések átadása előtt az Arany János Általános Iskola 1. c osztályos tanulóinak „Dalos Törpök nevű formációja egy népdalcsokorral örvendeztette meg a közönséget.

Városunkban idén hat nyugdíjas pedagógus részesült díszoklevélben.

Kovács Lászlóné részére a Pécsi Tudományegyetem, mint a Pécsi Tanárképző Főiskola jogutódja „Arany díszoklevelet”, Szabó Elekné részére az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, mint a Soproni Állami Tanítóképző Intézet jogutódja „Vas díszoklevelet”, Szukics Gyuláné részére a Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara, mint a Soproni Óvónőképző Intézet jogutódja „Vas díszoklevelet”, Németh István  részére a Pécsi Tudományegyetem, mint a Pécsi Állami Pedagógiai Főiskola jogutódja „Vas díszoklevelet”, Müller Gyula  részére az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, mint a Berzsenyi Dániel Főiskola jogutódja „Vas díszoklevelet”, Mesics Károlyné  részére az Eötvös Lóránd Tudományegyetem, mint a Budapesti Tanítóképző Intézet jogutódja „Rubin díszoklevelet” adományozott. Megható pillanatoknak lehettek tanúi a jelenlévők, hiszen a rendezvényen részt vevő kitüntetetteket egykori tanítványaik, kollégáik méltatták felidézve egy-egy személyes, meghatározó emléket.

Tóthné Monek Zsuzsanna, Ligetvári-Németh Katalin, Lászlóné Király Tünde, Molnár Marianna, Bene Krisztina és Koszár András „A 2018/2019-as tanév Pedagógusa Szentgotthárdon” c. elismerésben részesült, őket jelenlegi tanítványaik köszöntötték.

A díjak átadása között Sosztakovics: hegedűduójának két tételét Kövesdi Anna Róza és Páli Borka  előadásában hallhatta a közönség,  zongorán kísért Páliné Herczeg Anita.

Az idei Pedagógusnap alkalmából Bartakovics Ilona, a SZEOB óvodapedagógusa Brunszvik Teréz Díjban” részesült több évtizedes kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként, Faschingné Libricz Irén pedig „Kiváló Versenyfelkészítő Díjat” kapott az OKTV versenyek kapcsán végzett kiemelkedően eredményes munkája elismeréseként. Huszár Gábor polgármester egy-egy szál virággal gratulált a rangos kitüntetésekhez.

Ebben az évben Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a SZENTGOTTHÁRD KÖZOKTATÁSÉRT DÍJAT”, az SZMSZC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája szakoktatója, Fodor Sándorné, a Szentgotthárd és Térsége Iskola Vörösmarty Mihály Gimnáziuma intézményvezető helyettese, Dancs Józsefné, valamint a SZEOB nyugállományba vonult óvodai intézményegység-vezetője, Kocsisné Bucsi Etelka részére ítélte oda. 

A díjak átadása közben és a program zárásaként egy olyan alkalmi kórus előadását hallhatta a közönség, amelynek minden tagja jelenlegi, vagy volt diák, akik szeretettel köszönték meg a kitüntetettek és minden pedagógus munkáját.

A JustFood Kft. felajánlásából egy kis fogadás zárta a pedagógus nap programját, amelynek szervezését és lebonyolítását idén is Domiter Judit, a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal intézményi ügyintézője végezte.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés