Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

A szentgotthárdi kisgimnazisták országos sikere

A szentgotthárdi kisgimnazisták országos sikere
2016. június 06. hétfő, 10:58

Az országos német nyelvi verseny döntőjében az első 10 hely közül 4-et a vörösmartysok szereztek meg a 7. évfolyamos kategóriában.

A Szolnokon május 20-án megrendezett döntőre 4 gotthárdi diák utazott a Vas megyeiek képviseletében. A megyei eredmények egy írásbeli fordulón születtek meg, itt már látható volt a gotthárdiak fölénye az általuk elért pontszámok alapján. Izgalommal várták a folytatást, az diákok egymást is motiválták a felkészülésben. Az országos döntőre 21 tanulót hívtak be. Ide a versenyzők felkészítő tanáraik – Háklár Gáborné és Szabóné Budai Tünde – kíséretében érkeztek meg. Az egész napos versengés során már „csak” szóbeli fordulókon kellett bizonyítaniuk rátermettségüket. A német nyelvű társalgás vizsgarészben ügyesen beszélgettek a zsűri tagjaival hétköznapi témákról. A képleíráshoz tétellapot húztak, ez a feladat igazolta leginkább a versenyzőink tárgyi tudását. A tanulók szerint a 3. feladat (a szövegértés) megoldása volt a legnagyobb kihívás; ennek ellenére a kézhez kapott szöveg megértése, értelmezése és összefoglalása is kiválóan sikerült.

A szóbeli után alakult ki a döntő végső rangsora, amelybe beleszámított a megyei írásbeli fordulón szerzett pontszám is. Az 1. helyezést Könye Rozália érte el, a 2. Mészáros Dóra lett, a 7. helyen Illés Noémi végzett, a 8. Boldizsár Gina lett. Mind a négyen a Vörösmarty Mihály Gimnázium 7. g osztályának tanulói, akikre az egész intézmény nagyon büszke. Sikerük a gimnázium németnyelv-oktatásának kiemelkedő színvonaláról tanúskodik, beleillik az iskola tehetséggondozó programjába, amelynek jegyében a nyelvtanárok évek óta eredményesen készítik fel a diákokat a tanulmányi versenyekre, emelt szintű érettségi és nyelvvizsgákra.

 

VMG hír

Forrás: Vörösmarty Mihály Gimnázium
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés