Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

A VÁRKERT ÉS KAPCSOLÓDÓ ZÖLDTERÜLETEK FEJLESZTÉSE – Halad a területelőkészítés

A VÁRKERT ÉS KAPCSOLÓDÓ ZÖLDTERÜLETEK FEJLESZTÉSE – Halad a területelőkészítés
2018. július 06. péntek, 15:21

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-2.1.2-15 „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívás keretében elnyert támogatásból megújul a Várkert.

Eddig leginkább a bontási munkák eredménye látható a Várkertben. Az építési és növénytelepítésii munkákák előtt el kell bontani azokat az építészeti elemeket, amik már nem használhatók, esetleg veszélyesek, vagy nem illeszkednek az elkészült tervekhez.

Ennek a folyamatnak a leglátványosabb része a volt strand területe. A hosszú évek óta elkerített, használaton kívüli terület most új funkciót kap. A régi, töredezett medencét, a romos strandépületet elbontják, hogy a játszótérhez kapcsolódóan helyet kaphasson egy kisgyermekes családok által is használható közösségi tér, melynek legszebb dísze egy közel 600 négyzetméteres tó lesz, melyen egy kis fahíd fog átívelni. A terület északkeleti részén egy sövénylabirintus nyújt lehetőséget a mókázásra, és kialakítanak néhány mászódombot is, ahol a kisebb gyerek biztonsággal  kipróbálhatják erejüket, de akár a nagyobbak is leheveredhetnek rájuk. Reményeink szerint ehhez a területhez is sok olyan szép emléke fog majd kötődni az ide látogatóknak, mint a régi strandhoz.

A munkálatok szükségképpen fakivágással is járnak.  Az elöregedett, veszélyes, vagy megbetegedett fák egy részét már kivágták, helyettük előnevelt fákat ültetnek majd a területre, hogy azok mihamarabb betölthessék funkciójukat. A játszóteret teljes sötétségbe burkoló, sűrűn benőtt örökzöldeket is megritkították, így már most érzékelhető a terület hangulatának változása, ahogy az árnyékos és napsütötte területek váltakoznak a nap folyamán.

A természetvédelmi hatósággal együttműködve kijelölték azokat a fákat, amin ebben az időszakban még madarak fészkelnek, ezeket csak a fiókák kirepülése után fogják kivágni. Ezeken a fákon kék jelölést talál a Várkertbe látogató.

A munkálatok előrehaladtával folyamatos tájékoztatást nyújtunk a munkálatok előrehaladásáról. 

Forrás: Szentgotthárd Város Önkormányzata
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés