Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

A zord időről, telekeladásról, munkatervekről is tárgyaltak az önkormányzati ülésen

A zord időről, telekeladásról, munkatervekről is tárgyaltak az önkormányzati ülésen
2018. március 07. szerda, 11:53

Február 28-án tartotta ülését a szentgotthárdi képviselő-testület. Több önkormányzati intézmény munkájáról szóló beszámolót és munkatervet fogadtak el a képviselők, két belvárosi ingatlan eladásáról is döntöttek.

Az önkormányzati ülés megkezdésének kedves színfoltja volt, hogy Schleipfnerné Gáspár Andrea tagintézmény-vezető kíséretében megjelentek a Szentgotthárd és Térsége Iskola Arany János 1-4. Év-folyamos Általános Iskolája diákjai, és az iskola jubileumi évkönyvét, jelvényét ajándékozták a testület tagjainak és a hivatal munkatársainak, továbbá meghívták őket az esti gálára.

Huszár Gábor polgármester beszámolt az eltelt hónap történéseiről. Elmondta, hogy a katasztrófavédelem is fölhívta az önkormányzat figyelmét, a rendkívül hideg időjárás miatt veszélybe kerülhetnek főleg a beteg és idősebb emberek. A polgármester elmondta, a városban tudnak azokról az egyedülállókról, vagy nehéz helyzetben lévő családokról, akiknek tüzelővel, vagy élelmiszerrel, ruhá-zattal segíteni kell. Az idén 9 család kapott tűzifát az önkormányzattól. Kérte a város lakóit, hogy figyeljenek egymásra a zord időben különösen, és jelezzék, ki szorul segítségre.

Dr. Sütő Ferenc felolvasta azt a felhívást (Minority Safe Pack), amely az EU-ban élő, őshonos nemzeti kisebbségek (47 államban, 340 történelmi kisebbség él, minden 7. európai polgár) érdekében született, és egymillió aláírás kell ahhoz, hogy az Európai Bizottság fogadjon el konkrét jogi szabályozást a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében, konkrét jogi aktusokkal erősítse az Unió kulturális és nyelvi sokszínűségét. Kérte képviselőtársait és a szentgotthárdiakat, aláírásukkal segítsenek.

A testület tárgyalt a közművelődési cselekvési terv megvalósításáról, a Pannon Kapu Kulturális Egyesület 2017-es munkájáról, 2018-as munkatervéről. Mivel több pályázat sorsa még nem dőlt el, a képviselők kérték a munkaterv átdolgozását, egy hónap múlva visszatérnek rá.

A Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal, a Család- és Gyermekjóléti Központ Szentgotthárd 2017. évi munkájáról szóló beszámolót és a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum 2018. évi munkatervét elfogadták.

A „Bevándorlást szervező iroda létesítése” napirendi pontot Huszár Gábor polgármester terjesztette a testület elé. Lényege: a szentgotthárdi képviselő-testület hozzájárulása nélkül ne lehessen ilyen irodát nyitni a városban. A képviselők megszavazták az előterjesztést.

Két belvárosi ingatlan eladásáról is döntöttek, mindkettő a József Attila utcában található. Társasház építése céljából az egyiket legkevesebb 23 millió forint + áfa, a másikat 24 millió forint +áfa értéken szeretnék értékesíteni. A nyílt pályázatnak az is része, hogy a belvárosi területet három éven belül be kell építeni, ha ez nem valósul meg, az önkormányzat az eredeti áron visszavásárolhatja a telkeket.

Állami tulajdonban lévő vasúti vasbetonaljak térítésmentes önkormányzati tulajdonba adási kérelmet is benyújtanak az illetékes minisztériumhoz, a talpfákat parkoló kiépítésére használják majd.

Szerző: Treiber Mária
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés