Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Aktualitások, friss információk városunkban

Aktualitások, friss információk városunkban
2020. április 24. péntek, 14:05

Továbbra is együtt kell élnünk a korlátozásokkal, intézményeink zárt ajtók mögött, vagy korlátozottan működnek, a hivatali ügyintézések során pedig még mindig a telefonos, vagy elektronikus kapcsolatfelvételt kérjük a lakosságtól.

70 év feletti idős polgárainkról és a Szentgotthárdon élő fogyatékos személyekről továbbra is gondoskodik önkormányzatunk, amennyiben nincs családtagjuk, rokonuk, akikre a napi tevékenységek során számíthatnak. (A hívható telefonszám: 94/553-019.)  

Jelen tudásunk szerint Szentgotthárdon nincs koronavírussal fertőzött személy, ahhoz, hogy ez így maradhasson, fegyelmezetten, az előírások betartásával kell élnünk mindennapjainkat. Az elsősorban élelmiszerüzleteknél hétvégente kialakuló nagyobb létszámú csoportosulás miatt vizsgáltuk az üzletek hétvégi nyitvatartásának esetleges korlátozását. Ilyen irányú helyi rendelkezést a hatályban lévő jogszabályok nem tesznek lehetővé, így csak kérni tudjuk, hogy az áruházak környékén a lakosság kerülje a csoportosulást és tartsák be az ajánlásokat, előírásokat. Erre a rendőrség kiemelt figyelmet fog fordítani. Mivel az egyéni szabadidős tevékenység, egészségügyi séta engedélyezett, nem szeretnénk megfosztani a lakosságot ettől a lehetőségtől, ugyanakkor nyomatékosan kérjük, hogy kerüljék a csoportosulást - séta, futás, kerékpározás során legfeljebb az egy háztartásban élőkkel tartózkodjanak együtt.

Huszár Gábor a 2020. április 23-i videó-nyilatkozatában elmondta, hogy a város pénzügyi helyzetének felmérésével, a költségvetés átdolgozásával folyamatosan foglalkozik az Önkormányzati Hivatal. Annak érdekében, hogy tisztábban láthassuk a várható bevételeinket – amelyek szorosan kapcsolódnak a városban működő cégekhez is – kérdőívet küldtünk ki a legnagyobb adózó és foglalkoztató vállalatoknak. Hosszú és összetett folyamat lesz visszaállítani Szentgotthárd gazdasági életét a megszokott kerékvágásba.

A Polgármester elmondta továbbá, hogy kidolgozás alatt áll a bezárt üzlethelyiségek, valamint a jelentős forgalomcsökkenést elszenvedő üzlethelyiségek bérleti díjának átdolgozása. Önkormányzatunk tervezi a teljes mentességet és a többéves részletfizetési lehetőséget is.

Vigyázzanak magukra, vigyázzanak egymásra!

Huszár Gábor polgármester fentiekkel kapcsolatos részletes, videós tájékoztatása ide kattintva érhető el.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés