Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyi információk
Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyi információk
Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
X. évfolyam 8. évfolyam
Hírek

Az edzők elégedettek és bizakodók

Az edzők elégedettek és bizakodók
2019. július 08. hétfő, 13:17

Jó eredménnyel zárta a 2018/19-es bajnoki évet a Kiswire Szentgotthárd VSE megyei I. osztályú, és a Rábatótfalui SE megyei II. osztály „Déli” csoportjában szereplő labdarúgó csapata. De vajon elégedettek-e a trénerek? Rövid értékelésre kértük a két csapat edzőjét.

Heiter László szerint szép eredménynek mondható a 4. helyezés, hiszen eredetileg az 1-6. hely valamelyikére várták a csapatot. Ráadásul alig maradtak le a dobogóról. Az utolsó hat fordulót zsinórban megnyerték, s ez is hozzájárult ahhoz, hogy 13 ponttal többet gyűjtöttek a tavasszal, mint az őszi szezonban. Örvendetes, hogy szinte teljesen saját nevelésű, helyi és környékbeli játékosokkal, fizetett idegenlégiósok nélkül hozták az eredményeket. A győztes meccseket nem a szerencsének köszönhették, hanem megdolgoztak értük. Sikerült stabil, megfelelő összetételű védelmet kialakítani egy jó kapussal a háttérben, nem véletlen, hogy igen kevés csapat kapott kevesebb gólt náluk. De besegítettek ebbe a jól védekező középpályások, és a szükség esetén védő munkát is ellátó csatárok is. NB. III-as álmai nem lehetnek a csapatnak, nem is tudná ezt a város vállalni, de a megyei I. osztályban továbbra is erős középcsapat maradhat a gárda.

Ami az új bajnoki évre a felkészülést illeti, heti három edzés van betervezve a nyárra, valamint edzőmeccsek Andráshida, Zalaszentgrót és Csepreg ellen. Egy játékos már korábban jelezte távozási szándékát, Latyák Bencével gyengülhet a csapat, mert meghatározó játékos volt, de igyekeznek pótolni hiányát. A további átigazolási fejlemények még bizonytalanok.

Náricza Róbert, a Rábatótfalui SE edzője úgy vélekedett, hogy a 8. helyezés reálisnak mondható, már csak azért is, mivel a bajnokság előtt a középmezőnybe várták a csapatot. Sajnos több meccsen is elkerülhető gólokat kaptak, amelyeket jobb csapaton belüli egyetértéssel el lehetett volna kerülni. Viszont a bajnokság közepe felé már biztató jelek látszottak, jó mérkőzések és eredmények jöttek, majd ezeket újabb váratlan botlás követte. A bajnoki év vége felé morálisan jobbá vált a gárda, jobb lett a csapatszellem. Az utolsó öt meccsüket meg is nyerték, mivel Anderkó Márió is megtalálta góllövő cipőjét, illetve a többiek is „hozták a formájukat”. Sajnos csatárt nem sikerült korábban igazolniuk, ráadásul a házi gólkirály megsérült, Anderkó Gábor síbalesetet szenvedet, ezzel gyengült a támadóerő. Ennek hatására szerkezetet váltottak, így próbálták növelni az eredményességet, amely az utolsó fordulókban vissza is igazolódott.

A nyári felkészülés július 16-án kezdődik heti két edzéssel és hétvégi edzőmeccsekkel. Egyelőre két támadó- és egy védőjátékos érkezése várható. Szeretnének még igazolni egy második számú kapust is. Ami a célkitűzést illeti, az megfelel az előző években megszokotthoz, azaz valamelyik dobogós helyet szeretnék megszerezni.

Szerző: Lendvai Emil
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés