Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Bemutatták a szentgotthárdi csata köré épülő stratégiai társasjátékot

Bemutatták a szentgotthárdi csata köré épülő stratégiai társasjátékot
2019. augusztus 06. kedd, 16:10

A Szentgotthárdi Történelmi Napok keretében július 27-én mutatták be a Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeumban az 1664-es szentgotthárdi csatához és vasvári békéhez kötődő, azok körülményeit, résztvevőit, a kor hagyományos haditechnikai jellemzőit felvonultató, professzionális társasjáték prototípusát.

Huszár Gábor köszöntötte a megjelenteket, hangsúlyozta, nem akármilyen eseményen vesznek részt, hiszen ez az első olyan stratégiai társasjáték, amelyben a szerencsefaktor nem tényező, kizárólag a taktika és a gondolkodás érvényesül. Dr. Zágorhidi-Czigány Balázs történész, az esemény házigazdája vette át a szót és ismertette röviden a csata és a békekötés bemutatásával kapcsolatos eddigi eredményeket, fejlesztéseket. Egy rövid részletet is bejátszott a pár évvel ezelőtt elkészült animációs filmből. Ezt követően V. Németh Zsolt miniszteri biztos méltatta a fejlesztést, majd Tóth Balázs, Vasvár polgármestere hangsúlyozta, hogy a két település közti jó és valódi kapcsolatot tovább erősítik ezek a kezdeményezések.

 

A napjainkban játékfejlesztőként nemzetközi sikereket is magáénak tudható Pierrot részletesen bemutatta a szép számmal összegyűlt közönségnek a játékot, amely a tervek szerint piaci forgalomba is kerül, ezáltal is népszerűsítve a történelmi eseményt és az érintett településeket, Szentgotthárdot is Vasvárt. A bemutatót követően ki is próbálhatták a társasjátékot, ebben szintén Pierrot volt az érdeklődők segítségére: még órákig tartott az izgalom a játékasztal mellett.

 

A projekt megvalósítását a LEADER helyi akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósítása című (VP6-19.3.1-17 kódszámú) felhívás részesítette támogatásban. A pályázatot Vasi Hegyhát-Rábamente Közhasznú Turisztikai Egyesület nyújtott be a két érintett önkormányzat partnerségével. A projekt költségvetése több, mint 20 millió Ft, ebből az összegből – a társasjáték fejlesztésén és 100 példányban történő előállításán túl – közös kiadványok, Vasváron rendezvényszervezés és rendezvényhez kapcsolódó eszközbeszerzések, Szentgotthárdon pedig az „1664. A szentgotthárdi csata – Háború és béke Zrínyi Miklós korában” című 400 oldalas kiadvány 300 példányban történő újranyomtatása és a város első saját mobil színpadának beszerzése történt meg.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés