Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Beszámoló az előző hónap sporteseményeiről

Beszámoló az előző hónap sporteseményeiről
2021. július 13. kedd, 13:44

Beszámolunk az előző hónapban történt szentgotthárdi sporteseményekről. A havi hírekben atlétikáról, boxról, íjászatról és egyéb sporteseményekről olvashatnak az érdeklődők.

Új országos csúcs az Országos Szenior Atlétika OB-n

 

Az idei évben is a budapesti Ikarus pálya adott otthont a szenior atléták országos megmérettetésének. Atlétikában 35 éven felüliek indulhatnak szenior versenyeken, felső korhatár nincs, a legidősebb versenyző 94 éves volt. Az járványügyi enyhítések hatására szép számban vettek részt a sportolók a viadalon. Természetesen a Synergy Fitness Szentgotthárd SE örökifjú versenyzője Somogyi Gábor is részt vett a budapesti versenyen. Lapi kiváló formában várta az 5000 m-es versenyszámot. Ezt a futóson is bizonyította mivel 59 évesen tovább javította korábbi saját szenior országos csúcsát, (17:40,48) a nagyszerű eredményének köszönhetően természetesen sokadszorra Országos Bajnoki címet szerzett. A szentgotthárdi sportoló kiválóan tartja formáját 60-hoz közeledve is és még mindig képes folyamatosan megújulni, szorgalmával edzésmunkájával és a sport iránti alázatával igazi példakép lehet mindenki számára.

készítette: gá


Csatafutás - közlemény


Tisztelt Sporttársak, Csatafutók!

A Szentgotthárdi Csata Emlékfutás Szervezőbizottsága tájékoztatja a kedves érdeklődőket, hogy az idei versenyünk is ELMARAD.
Az utóbbi hetekben tapasztalt járványügyi enyhítések következtében felmerült annak a lehetősége, hogy az idei rendezvényünket megtarthatjuk, azonban számos dolgot kellett mérlegelnünk a verseny megtartásával kapcsolatban, amelyek után a halasztás mellett kellett döntenünk. A Csatafutás az elmúlt 18 esztendőben a térség komoly versenyévé nőtte ki magát, amely rengeteg ember munkájának és támogatásának az eredménye.
A döntésünknek több összetevője is volt, ezekről szeretnénk egy rövid tájékoztatást is adni annak érdekében, hogy átfogóbb képet kaphassanak a versenyről az érdeklődők is. A szervezés folyamata egy hosszadalmas, összetett munka, amely már az adott év elején elkezdődik, most ezeket a teendőket kellene egy hónap alatt lebonyolítani. A határátlépésről egyezettünk az osztrák hatóságokkal, ugyanakkor a pozitív hozzáállásuk ellenére is több olyan tényező van, amely napról napra változhat, így pedig meglehetősen nehéz bármit is előre tervezni a folyamatos bizonytalanság miatt. Felmerült a módosított útvonal ötlete is, de egyrészt a városi útvonal biztosítása komoly feladatokat ró a szervezőkre, másrészt a hatóságok számára is sok plusz feladatot generál, arról pedig nem is beszélve, hogy a verseny elveszti varázsát. Ha nem az emlékkereszthez futunk, akkor az már nem „csatafutás", azok a futók, akik szeretnék összehasonlítani a teljesítményüket, mérni a fejlődésüket, egy másik útvonalon futva - még ha a táv egyezik is - ezt nem tudják megtenni.
A számos bizonytalanság miatt a tervezett esemény így nem nyújthatna megnyugtató garanciát az elvárt és megszokott színvonalú verseny megrendezésére. Ezen feltételek hiányában a Csatafutás Szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a 2021-es versenyt nem rendezi meg.

Kérjük a sportolók megértését!

 

2021. évi Teke Országos Ifjúsági és Serdülő Fiú Egyéni, Sprint és Összetett Egyéni Bajnokság


Szentgotthárd adott otthont az ifjúsági tekézők országos viadalának. A keleti és nyugati regionális döntőkből 32 ifjú sportoló versenghetett városunkban az országos bajnoki címekért, megyénket összesen nyolcan képviselték, akik között ott voltak a szentgotthárdi tekézők is, Cserpnyák Martin, Karba Bálint és Cseh Máté. A hagyományoknak megfelelően a gotthárdi versenyzők sikeresen szerepeltek, mivel Cserpnyák Martin egyéni és összetettben is Országos Bajnok lett, Karba Bálint összetettben 16. míg egyéniben 15. lett, Cseh Máté pedig összetettben 20., egyéniben 22. helyen zárta a versenyt.
A serdülők hasonló versenyét Kazincbarcikán rendezték, a résztvevők száma itt is 32 fő volt, Vas megyét 7 versenyző gurított. A szentgotthárdi színeket Karba Noel képviselte. Noel a népes mezőnyben összetettben (120 + 40 vegyes gurítás) a 8. helyen, míg egyéni számban (120 vegyes gurítás) bronzéremmel zárta a versenyt.


Készítette: gá


Íjász versenyek - szentgotthárdi sikerekkel


Az elmúlt hetekben a Szentgotthárdi VSE íjászai a Regionális Bajnokság és az országos GP versenysorozat két-két versenyén is részt vettek.
A 3D Regionális Bajnokság második fordulójára Écsen került sor, amely hazai minősítő verseny is egyben. A Rába Ring melletti helyszín hagyományosan a nehéz pályák közé tartozik a változatos domborzat miatt. A versenyen Létay Zoltán irányzékos kategóriában első, Mesics Kálmán barebow kategóriában második, míg Dallos László pusztai íj kategóriában a harmadik helyet szerezte meg. A versenysorozat következő állomásán Zalaegerszegen sem várta könnyű pálya az íjászokat, a trükkösen kihelyezett célok feladták a leckét az íjászoknak, de az érmek itt sem maradtak el. Létay Zoltán irányzékos és Mesics Kálmán a barebow kategóriában lett második, míg Korándi Szilárd a vadászreflex kategóriában állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Az országos 3D GP versenysorozat két versenyén vettek részt az Íjász Szakosztály versenyzői, ahol a hazai íjászok élmezőnye is megmérettette magát. Az első versenyen Ajkán Létay Zoltán irányzékos íjász harmadik helyezést ért el, míg a következő fordulóban Örkényben, Dallos Mariann hajszálnyival lemaradva szerezte meg a második helyezést.

3D íjászverseny a Hársas tónál


Június 26-án rendezte meg a Szentgotthárdi VSE Íjász Szakosztálya a máriaújfalui Hársas tó körül a hagyományos 3D íjászversenyét. A versenyre összesen 114 íjász nevezett, nagy öröm, hogy a szomszédos Ausztriából is 18 versenyző érkezett, ezzel nemzetközivé téve a versenyt. A tó környezete kiváló helyszíne a megmérettetésnek, és a hazai viszonylatban egyedüli 40 célos verseny is vonzó a szakág íjászainak. A különböző terepviszonyon, így akár fatörzsre rögzített, élethű állatcélokat kellett az íjászoknak eltalálni 5 és 45 méter között, és a célon lévő zónák adták a ponteredményeket. Több visszatérő íjászt a festői környezet és a sok lövési lehetőség vonz a versenyre, vannak, akik több napot töltenek el a városban és az íjászverseny az egyik fő programjuk. Az ez évi hazai EB-VB szabályrendszere határozta meg a pályavonal kialakítását, amely a versenyzők visszajelzése alapján technikásra sikerült, kihasználva a domborzati adottságokat. A hazai és osztrák íjászok egyértelmű visszajelzése alapján a verseny magas színvonalat képvisel mind a pályaépítés mind a szervezés tekintetében. A szakosztály íjászai a rendezési feladatok miatt a versenyen nem indultak, a legfontosabb az volt, hogy évről-évre egy jobb verseny várja a városba érkező íjászokat!


Készítette: SZVSE íjász szakosztály


Diákolimpiai Sporttábor Szentgotthárdon


Szentgotthárd Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Magyar Diákolimpiai Szövetség által megálmodott mozgás- és sporttáborokat szervezésére. Országszerte több ezer általános iskolás tanuló vehetett részt sport tematikájú táborokban. A megyében városunk mellett Celldömölkön és Vasáron szerveztek hasonló tábort. A 20 táborozó naponta különböző szervezett mozgásprogramokon vehettek részt, melyek során megismerkedhettek az adott sportág sajátosságaival, továbbá bővíthették a sportági ismereteiket és fejleszthették a mozgáskészségeiket. A napközis tábor programjai reggel 8 és délután 4 óra között zajlottak június 28. és július 2. között, az időjárásnak megfelelő helyszíneken, napi háromszori étkezés biztosítása mellett tölthették szabadidejüket a helyi 3-4. évfolyamos diákok. A programok között megtalálható volt a labdarúgás, kézi-, kosárlabda, strandjátékok, kerékpározás, atlétika, sorversenyfeladatok. Kiegészíthető programként strandolás és kerékpártúra is szerepelt a programban. A táboroztatók (Gerebics Gergő és Gaál Ákos) köszönik a szülők közreműködését, valamint nagy köszönet a segítőknek Herczeg Laurának, László Gergőnek és Gaál Áronnak. A gyerekek és szüleik visszajelzése alapján bíznak benne, hogy jövőre folytatódnak a Diákolimpiai Táborok, aminek Szentgotthárd ismételten részese lehet.

 

Készítette: gá


Bemutató edzés Erdei „Madár" Zsolttal a frissen megalakult helyi ökölvívó klubban


Hiába vonult már vissza, továbbra is az ökölvívás a mindene Erdei Zsoltnak. Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, félnehéz- és a cirkálósúly korábbi profi klasszisa edzőként is maximalista, ezt megtapasztalhatták a helyi érdeklődők június 8-án, a VMSZC III. Béla Technikumának betonos sportpályáján, ahol a frissen alakult Őrség Box Club Sportegyesület első bemutató és népszerűsítő edzését tartotta.

A rendezvényen a diákok és érdeklődők mellett részt vett Huszár Gábor polgármester, Koszár András alpolgármester, Dömötör Tamás képviselő, illetve Korpics Ferenc igazgató és Gaál Ákos sportreferens. A jó hangulatú edzést követően az érdeklődőknek lehetőségük volt beszélgetni a korábbi élsportolóval és közös fotókat is készíthettek. A tervek alapján Erdei Zsolt ősszel is visszatér városunkba, hogy tovább népszerűsítse a sportágat és a helyi edzéslehetőséget.
Az egyesület minden érdeklődőt szeretettel vár a edzésein kedden és pénteken 18.00-tól. Az edzésekkel kapcsolatos további információ Lőrincz Lajosnál a 36 30 719 53 74 telefonszámon kérhető.

készítette: gá

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés