Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Beszámolunk a januári sporteseményekről

Beszámolunk a januári sporteseményekről
2017. február 07. kedd, 15:43

Már az év első hónapja is sikereket hozott a szentgotthárdi sportéletben. Tovább kattintva a januári sporteseményekről olvashatnak. 

Szentgotthárdi sportvezető sikere

 

A Magyar Kick-Box Szövetség 2017. évi tisztújító közgyűlésén tisztségviselői közé választotta a szentgotthárdi Skorpió SE elnökét, Kulcsár Ferencet

A nagy megtiszteltetésnek számító megbízásról a szentgotthárdi sportvezető elmondta, 2015 januárjában a szövetség elnöke, Leyrer Richárd MOB alelnök tragikus halálát követően, várható volt, hogy jelentős átalakítás kezdődik a vezetőségben. Ennek első lépése volt Galambos Péter megválasztása az elnöki tisztségbe, valamint a Light és Kick-light szakág szakmai vezetésének átadása a fiatal és ambiciózus, szombathelyi Dancsó Zoltánnak és társának, Olasz Attilának. A WAKO nemzetközi szervezetében Király István (a KirályTeam Pointfighting Akadémia elnöke) kapott lehetőséget, aki több szekcióban egyre jobban és eredményesen képviseli országunkat. „Az átalakítás elérte a hazai szövetség vezetőségét is, így kerülhettem én is a jelöltek közé. A jelölés nem csak személyemnek szól, hanem a mögöttem álló csapatnak is. Óriási eredménynek tartom, hogy az elmúlt években, az utánpótlás válogatottban mindig volt szentgotthárdi versenyző. Nagy Gergő, Császár Levente, Kulcsár Márió, Tóth Bence világversenyeken elért érmei, eredményei erőt adnak ahhoz a munkához, amit kollégáimmal, Takács Tiborral és Hegedüs Zoltánnal végzünk annak érdekében, hogy Szentgotthárd stabil pont legyen a sportág magyarországi térképén.

Az országos elismertség mellett, több energiát kell fektetnünk arra is, hogy saját régiónkban is ismertek és elismertek legyünk, hiszen a Szentgotthárd sportját bemutató nemrég rendezett kiállításon említésre sem kerültünk, pedig néhány éve városi sporttörténelmet írtunk azzal, hogy a szentgotthárdi egyesület sportolóiként nyertek érmeket versenyzőink a belgrádi utánpótlás Világbajnokságon.

Hazánkban a nem Olimpiai sportágak közül a legeredményesebb sportág a kick-box. Nemzetközi sikereinket jól jellemzi, hogy az októberben rendezett Európa Bajnokságon 9 aranyérmet szereztünk, és Oroszország mögött 2. helyet értük el az éremtáblázaton. Ennek az elismertségnek is köszönhető, hogy 2017-ben Magyarország rendezheti a sportág Világbajnokságát. Nagy esélyünk van arra is, hogy a Budapest által megpályázott Olimpiai játékok esetén bemutató sportág legyünk. Nagy kihívás tehát egy ilyen szövetség munkájában való részvétel, de bízom benne, hogy munkámmal hozzájárulhatok a sportág további sikereihez, fejlődéséhez.

Andante Retro - Öregfiúk Kupa

A hagyományokhoz híven az öregfiúk csapatok is összecsaptak egymással január utolsó szombatján, az Alpokalja Kupán. A tornára 12 csapat nevezett, sajnos az utolsó pillanatban a Mámor, illetve a Szentpéterfa létszámgondok miatt nem tudta vállalni a megmérettetést. Az öregfiúk két 5-ös csoportban küzdöttek a továbbjutó első két pozícióért. Az „A csoportból” a Kondorfa és a Csatorna Patkányok, míg a „B csoportból” a Hétház és az Allstars Szentgotthárd-Holding-Spagetti csapatai jutottak a legjobb négy közé, meglepetésre a tavalyi bajnok Twin Peaks csapata nem jutott az elődöntőbe. Az elődöntőkben a Hétház büntetőkkel bizonyult jobbnak a Kondorfnál, míg végig kiélezett mérkőzésen a Csatorna Patkányok minimális 1-0 különbséggel legyőzték a Holding-Spagettit. A harmadik helyért az Allstars Szentgotthárd-Holding Spagetti és a Kondorfa küzdöttek, az eredmény 1-1 (büntetőkkel 1-2). A döntő szintén döntetlennel zárult, a büntetőpárbajban a Csatorna Patkányok győztek. A torna gólkirálya Domján Zoltán (Hétház FC), legjobb játékosa Pálcsa János (Allstars Szentgotthárd-Holding Spagetti) lett. A legjobb kapus címet Sömenek Róbert (Csatorna Patkányok) érdemelte ki, aki a torna idején nem kapott gólt.

 

Tornaverseny

A Szombathelyen megrendezett meghívásos megyei felkészítő ("B" kategóriás) tornaversenyen vettek részt Huszár Vanda (tornaedző) tanítványai. Az I. korcsoportban a meghívott négy csapatból három jelent meg. Első helyen kiváló teljesítménnyel az NYME Bolyai J. Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium csapata végzett. A második helyen a Jáki Nagy Márton Ált. Isk. tornászai és minimális pontkülönbséggel a harmadik helyen a szentgotthárdi tornászlányok. Egyéni versenykategóriában közel húsz tornászból 5. helyezést ért el Kovács Hédi 17, 3 ponttal (0,5 ponttal lemaradva a dobogóról). Csapattagok: Károlyi Maja, Szabó Letícia, Hegyi Szófia, Mészáros Izabella, Sipos Adél, Kovács Hédi. A helyi tornászlányok következő megmérettetése a Megyei Torna Diákolimpiai Döntő lesz, ahol hasonló szép versenyzésben bízik felkészítőjük.

 

Megyei Úszó Diákolimpia

A megújult szombathelyi uszodában rendezték a Megyei Úszó Diákolimpiai Döntőt. Szentgotthárdról több mint 20 tanuló vett részt az I. korcsportól az V. korcsportig a megyei versenyen, ez a szám nőhetett volna, de a betegség több diákot is ágyhoz kötött. A versenyen igazolt versenyzők nem indulhattak, azonban a kiírás érdekessége volt, hogy a vízilabdásokat nem érintette a korlátozás, akiknek így jelentős előnyük származott „amatőr” társaikkal szemben. Huszár Vanda tanítványai közül a legeredményesebben Kovács Hédi szerepelt, aki az I. korcsoportban 50 m-es hátúszásban Megyei Bajnoki címet, míg 50 m-es gyorsúszásban bronzérmet szerzett.

Császár-Bartakovics Csaba csoportjából egyéniben Viserálek Fanni a II. korcsportban 50 m-es gyorsúszásban bronzérmet nyert, míg a II. korcsoportos 4x50 m-es leány gyorsváltó Megyei Bajnoki címmel büszkélkedhetnek, Páli Borka, Németh Mirtill, Szabó Zsófia, Sömenek Ivett összeállításban. A felkészítőktől megtudtuk, hogy további versenyzőik is a korábbi eredményeikhez képest jobb időket úsztak, amik értékes helyezésekhez voltak elegendők, így az edzők minden tanítványukra nagyon büszkék. A márciusi országos döntőt Debrecenben rendezik, örömteli, hogy több szentgotthárdi résztvevővel.

Forrás: Szentgotthárd Város Önkormányzata
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés