Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Bővülő kerékpárút-hálózat

Bővülő kerékpárút-hálózat
2018. március 21. szerda, 07:54

Júniusban kezdődhetnek el azok a munkálatok, amelyek révén még szervesebben kapcsolódhat Szentgotthárd a nemzetközi kerékpárút-hálózathoz. Többek közt ez is elhangzott a március 19-én tartott lakossági fórumon, amelyen bemutatták azt a tervet, amely alapján biztonságos kerékpározásra alkalmassá teszik a városközponttól a rábakethelyi Brenner térig vezető útszakaszt.

-  A település kerékpárforgalmi hálózatterve 2017 őszén készült el - tájékoztatta a Refektóriumban jelenlévőket Huszár Gábor polgármester, aki hozzátette: - a tervek elkészítésénél nagy hangsúllyal estek latba a szakemberek javaslatai, véleményei. A város önkormányzata sikerrel pályázott, így a mintegy 300 millió forintos projekt keretén belül újul meg a Brenner tér és a Kossuth Lajos út és Tompa utcai csomópont közötti teljes útszakasz. A „Fenntartható kerékpárforgalmi fejlesztés Szentgotthárdon" projektet anyagilag is támogatja a Magyar Közút Nzrt. Vas Megyei Igazgatósága.

Tüske Zsolt, a terveket készítő Pannonway Építő Kft. ügyvezetője elmondta, az 1530 méteres részen, a jelenlegi kétszer egysávos szakaszon, az út szélesítésével tervezték meg a kerékpárutat. Vagyis, a szilárd útborkolat 6 méterről 8 méter szélességűre növekszik. Kovács Ákos tervező részletes tervrajzokon szemléltette az elképzeléseket, melyek szerint a kerékpárút építésével együtt az érintett útszakaszon zárt csatornahálózatot hoznak létre, valamint szintbe hozzák és egységesítik a kapubejárókat. A projekt során a járdák felújítását is elvégzik, valamint a korszerűtlen buszvárók helyett új autóbusz-öbölt is kialakítanak.

 

 

Szerző: Horváth R. László
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés