Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Civil Szervezetek XVII. Baráti Találkozója

Civil Szervezetek XVII. Baráti Találkozója
2017. november 24. péntek, 10:56

November 22-én tartották a Szentgotthárdon működő Civil Szervezetek XVII. Baráti Találkozóját (CISZEBAT) a Színházban. A hagyományokhoz híven itt adták át az Év Civil Szervezete Díjat, amit az idén a Szentgotthárd Énekegyesület vehetett át.

A szentgotthárdi Városi Vöröskereszt 2000-ben kezdeményezte a városban működő civil szervezetek találkozóját, és az azóta eltelt idő bebizonyította, hogy a találkozók jó alkalmat nyújtanak az egymás közötti szorosabb együttműködés kialakítására – mondta Csörnyi Zoltánné a vöröskeresztes szervezet alelnöke.

Huszár Gábor polgármester meglepetéssel szolgált, átadta a jelenlévő civil szervezetek számára az önállóságukat is szimbolizáló zászlókat, melyeket egy sikeres pályázatnak köszönhetően tudott a város elkészíttetni 19 civil szervezet részére. A zászlókat a felmérés időpontjában (2014. év végén) az igényüket jelző szervezetek számára rendelte meg az önkormányzat. Az átadáskor, a polgármester hangot adott óhajának, hogy a zászlók alatt méltón képviseljék a civil szervezetek a várost, és minél többen vonuljanak fel alatta a városi rendezvényeken, kiemelve a Szentgotthárdi Történelmi Napokat.

Kovács Márta Mária SZCIF-titkár az aktuális eseményekről számolt be a jelenlévőknek. Nagy Krisztina, a Vas Megyei Civil Információs Centrum vezetője arról adott tájékoztatást, hogy milyen teendőjük van a szervezetek képviselőinek a „cégkapu” regisztráció-val kapcsolatban. (A honlap https://cegkapu.gov.hu ahol elvégezhető a regisztráció és még további információk kaphatók.)

Cziráky László SZCIF-elnök adta át az „Év Civil Szervezete Díj” kitüntető oklevelet, melyet pályázat alapján a Szentgotthárd Énekegyesület kapott. Csörnyi Zoltánné alelnök elmondta, hogy a díjat olyan szentgotthárdi civil szervezet kaphatja, amely tevékenységét legalább három éve folytatja, és tavalyi, kiemelkedő munkája révén a díjra alkalmasnak érzi magát. A nyertest három pályázó közül választották ki.

Kovács Márta a Szentgotthárd Énekegyesület elnöke, bemutatta az egyesület tevékenységét. Kiemelte, 28 éves múltja van a közösségnek, ismertette tevékenységüket, miközben az egyesületről képeket vetített. A bemutatást minikoncerttel zárták, így köszönték meg az elismerést.

A városban tevékenykedő civil szervezetek képviselőinek találkozója kötetlen, baráti beszélgetéssel ért véget a Civil koccintó keretében.

Szerző: Horváth R. László
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés