Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Csuk Feri bácsit 80. születésnapján köszöntötték

Csuk Feri bácsit 80. születésnapján köszöntötték
2021. február 19. péntek, 13:08

Feri bácsi ma is aktívan kutatja Szentgotthárd helytörténetét, ír, fest, a szülővárosa iránt érzett mély szeretetből táplálkozó, sokoldalú munkássága pedig nélkülözhetetlen a város számára. 80. születésnapja alkalmából Huszár Gábor polgármester és Dr. Gábor László, önkormányzati és térségi erőforrások vezető köszöntötte fel.

Feri bácsi születése óta Szentgotthárdon él és tevékenykedik, csupán tanulmányai és a katonai szolgálat teljesítése szólította el innen. Hosszú évek óta foglalkozik Szentgotthárd és térsége történeti kutatásával. Számtalan tanulmánya, cikke jelent már meg városunk történetével kapcsolatban, de előadások tartásával és televíziós magazinműsorokban is foglalkozott történelmi és kulturális örökségünk bemutatásával. A Honismereti Klub tagjaként aktív szerepet vállal a helyi értékek összegyűjtésében és a nagyközönség számára történő bemutatásában is. Feri bácsi nem csupán a híres szülötteink, de épített környezetünk, illetve a szentgotthárdi történeti események is alighanem legfőbb tudója. Számos esetben, több projektben segítette már közvetlenül is az önkormányzat munkáját. Az elmúlt években több városi kiadvány megjelenésében is közreműködött, jelenleg egy nyomtatás előtt álló könyv utolsó simításait végzik szerzőtársával, Horváth Zsuzsanna tanárnővel.

Csuk Ferenc neve irodalmi alkotóként is közismert. Mind a líra, mind az elbeszélések világában jelentek meg könyvei. Nem egyet ezek közül szülővárosa ihletett. Korábban helyi irodalmi klubot is szervezett, festményeivel pedig kiállításokon is találkozhattunk.

Feri bácsi önzetlen, a szülővárosa iránt érzett mély szeretetből táplálkozó, sokoldalú tevékenységével kulturális, tudományos és művészeti területen is hozzájárult városunk fejlődéséhez, hírnevének öregbítéséhez.

Tevékenységének méltó elismeréseként 2015-ben Szentgotthárd város díszpolgára lett.

Születésnapja alkalmából szeretettel köszöntjük és jó egészséget kívánunk neki!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés