Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Februári sportesemények

Februári sportesemények
2019. március 07. csütörtök, 11:29

A február hónap is bővelkedett sporteseményben, amelyekről ezúttal is beszámolunk, a havi sporthírekben kézilabda, asztalitenisz, labdarúgás és atlétika is szerepelnek.

Címvédés a leány Kézilabda Megyei Döntőn

Az idei tanévben a szombathelyi Oladi iskola tornacsarnoka adott otthont az V-VI. „B" kategóriás (nem igatolt) leány kézilabda Megyei Diákolimpia Döntőnek. A tavalyi tanévben az országos döntőn szentgotthárdi siker született, ezért az idén is a megyei viadal esélyesének számítottak a gotthárdi lányok. A versenyen körmérkőzéseken a körmendi Rázsó iskola, a házigazda Oladi iskola, a kőszegi Jurisich gimnázium valamint a szentgotthárdi gimnazista lányok versengtek a bajnoki győzelemért. A gimis lányok ismét magabiztosan játszottak mindhárom meccsüket megnyerve (Rázsó - SZOI 4 : 14, SZOI - Jurisich 16: 12, Olad - SZOI 5 : 13) megvédték bajnoki címüket, aminek köszönhetően ismét ők képviselik megyénket az áprilisi miskolci Országos Döntőben.

A lányok felkészítő tanára Pável Tamás volt, a csapat tagjai: Gubics Liliána, Heiter Enikő, Jandrasics Eszter, Kálmán Viktória, Kóczán Zsófia, Kozma Eszter, Kulcsár Fanni, Melus Bianka, Mesics Dóra Mónika, Nagy Júlia, Papetti Dalma Lara, Sótér Anna, Tóka Kata, Tolvaj Tímea.

Országos Asztalitenisz Diákolimpia

Február 14-17. között Karcag adott otthont az Országos Asztalitenisz Diákolimpiának. A versenyen az SzMSzC III. Béla Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája diákja Hamar Martin az V-VI. korcsoportban versenyzett. A döntőn 21 versenyző képviselte iskoláját és megyéjét. A diákokat 5 csoportba sorsolták (2 db 3 fős csoport és 3db 5 fős), Martin az egyik 3 fős csoportban küzdött versenytársaival. Az első mérkőzést könnyedén vette az ifjú versenyző 3:0-ra győzött, azonban a következő meccsén szoros csatában alulmaradt, így a 2. helyen jutott tovább csoportjából. A verseny érdekessége, hogy Martin az előzetes kiemelések alapján a 2. helyen volt rangsorolva, azonban egy figyelmetlenségnek köszönhetően a kieséses szakaszban az 1. kiemelttel került szembe a 16-os főtáblán (ami a verseny e szakaszában a kiírás alapján nem történhetett volna meg), a későbbi bajnoktól kiélezett mérkőzésen 3-2-es verességet szenvedett. Így a végelszámolásnál a 10. helyet szerezte meg az ifjú gotthárdi asztaliteniszező. A versenyzőt a döntőre testnevelő tanára Dömötör Tamás és az intézmény igazgatója Korpics Ferenc kísérték el és segítették versenyzését.

Szentgotthárdról az NB I-be

A tavasz első bajnoki fordulóján szentgotthárdi vonatkozása is volt a Haladás-Kisvárda Nb I-es labdarúgó mérkőzésnek, ugyanis debütált Nyári Patrik a Haladás felnőtt csapatában.
Patrik a Szentgotthárdi VSE utánpótlás csapatában ismerkedett meg a labdarúgás alapjaival, Heiter László és kollégái segítették a játékos fejlődését. 2010-ben egy szombathelyi tornán nyújtott játékával hívta fel a figyelmet magára és ezt követően igazolta le a Lurkó UFC. A játékos folyamatosan fejlődött és az egyik legjobb játékossá vált a 2001-es korosztályban. Miután végigjárta a Lurkó korosztályos csapatait Patrik az Illés Akadémiára került, így lett a Haladás tagja is. A sok munka és energia befektetésnek köszönhetően lett először korosztályos válogatott, kapott profi szerződést, most pedig lehetőséget kapott az Nb I-es bemutatkozásra. A fiatal játékos példája mutatja, hogy Szentgotthárdról is el lehet jutni a honi labdarúgás legjobbjai közé.


Gotthárdi érem a Pinka Extrém Terepfutóversenyen

A Pinka Extrém Terepfutóverseny 2019-es futama Felsőcsatáron és a környező hegyeken-völgyekben rendezték. A nehéz terepen 106 futó teljesítette az embert próbáló távot. Az extrém jelzőt a szépségén kívül még a versenyt különlegessé tevő nagy szintkülönbség indokolta. A 10.2 km-en 300 méter volt a szintkülönbség, az egyik szakaszon még kifeszített kötelek is segítették a meredek hegyoldalon való feljutást. Városunkat három futó képviselte a rendezvényen. Borbély Sándor számára különös jelentősége volt a versenynek, mivel 40 éve szerelt le Felsőcsatárról, ahol 2 évig határőrként szolgált.


Eredmények:
Férfi 10,2 km:
40-54 év: 5. Komóczi Szilárd 63:37
55 év felett: 3. Borbély Sándor 66:11
Női 10,2 km:
40-54 év: 6. Orbán Helga 75:50

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés