Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Februári sporthírek

Februári sporthírek
2016. február 23. kedd, 11:27

A város sportéletét tekintve mozgalmas volt az idei év első két hónapja. A teke, a darts, a kosárlabda és a terematlétika területéről is beszámolunk. 

Szentgotthárdról a világbajnokságra

A Szentgotthárdi VSE ifjúsági tekése Cseh Bence bekerült Juhász Tibor szövetségi kapitány utánpótlás válogatott keretébe, amely akár a májusi horvátországi U23-as világbajnoki szereplést is eredményezheti.
Ami a legfontosabb, hogy addig ki kell tartani az idei remek formájának, illetve a keretösszetartásokon is jól kell szerepelnie az ifjú tekézőnek. Bence az NBI-es csapat legjobb játékosa, sőt az egész bajnokságot tekintve is a legjobb a felnőttek között!
Javíthatja az esélyeit, hogy egy keretösszetartó edzés Szentgotthárdon kerül lebonyolításra. Továbbá a világbajnokság főpróbájának szánt Magyarország - Szerbia U23, U18, fiú, lány válogatott mérkőzések is városunkban zajlik majd tavasszal.
A szerb U23-as csapat a világbajnoki címvédő, míg a mostani magyar válogatott az egyik trónkövetelő. Érdemes tehát május 7-8-án ellátogatni a rangos utánpótlás eseményre, amelynek otthonául az addigra megújuló szentgotthárdi sporttelep szolgál.

Új sportág városunkban

Az egykori kocsmai játékból nagy népszerűségűvé kinőtt sportág szentgotthárdi művelői számára eredményes hónapnak bizonyult a január. Befejeződött a második amatőr steel darts bajnokság, amely a címvédő Lábodi Gábor sikerét hozta. Második helyezett Kozma Máté lett, a dobogó harmadik helyét Bucsek Tamás szerezte meg.
A verseny után a résztvevők és a közben érkezett érdeklődők közösen megalakították a Szentgotthárdi Darts Clubot, amelynek hivatalos egyesületi bejegyzése folyamatban van. A közgyűlés a Club elnökének Talabér Gábort, alelnöknek Bucsek Tamást választotta. A csapatnak jelenleg 11 férfi és 4 női tagja van, de az elnökség szeretettel várja a jelentkezőket a darts@szentgotthard.hu e-mail címre. A Club elnöksége ezúton is köszönetet mond a Hotel Lipa vezetőségének, akik lehetővé tették a csapat számára a megfelelő gyakorlási és versenyzési lehetőségeket a színvonalas helyszín biztosításával.
Az újonnan alakult egyesület első idegenbeli megmérettetésén is túl van, január utolsó péntekjén, Körmenden került sor az ottani első ligafordulóra, ahol vasi és zalai csapatok versenyzői küzdöttek meg egymással. Szentgotthárdot hét játékos képviselte, közülük többen tovább is jutottak a csoportmeccseken. Weidl Ferenc és Józsi Sándor a legjobb 32 mezőnyében búcsúzott, a legtovább Lábodi Gábor jutott, aki a legjobb 16 mezőnyébe verekedte be magát. A Club többi játékosa is szép eredményeket ért el, többségüket csak a sorsolás keménysége választotta el a továbbjutástól.
Sok sikert kívánunk a Clubnak a továbbiakban!

Amatőr Kosárlabda Diákolimpia Megyei Elődöntő

A kétfordulós megyei elődöntőben három iskola csapatai mérték össze erejüket, a SZMSZC III. Béla, a sárvári Tinódi Gimnázium és a körmendi Rázsó Imre SZKI együttesei. Az első fordulónak Sárvár adott otthont. Ezen a napon az iskolai elfoglaltságok miatt a gotthárdi fiúk csak hat fővel utaztak el a diáksport versenyre. Ez meg is látszott teljesítményükön, ugyanis szoros csatákban, de mindkét mérkőzésen alul maradtak (III. Béla - Rázsó 37-40, III. Béla - Tinódi 33-34).
A gotthárdi fordulóban már teljes csapattal tudtak kiállni a Bélás diákok, ez meg is hozta az eredményét, végig magabiztos és jó játékkal mindkét iskola csapatát megverték (III. Béla - Rázsó 40-33, III. Béla - Tinódi 44-21), ami az összesített eredmények alapján az elődöntő második helyére volt elég, de az ezüstérem is azt eredményezte, hogy részt vehetnek a szombathelyi megyei döntőben. A csapat felkészítő tanára Némethy Zsolt volt.

Terematlétika

Immár hagyománynak számít az általános iskolások körében a februári terematlétika verseny. Az idei évben a tavalynál is több nevezés érkezett (közel 150 versenyen) a különböző versenyszámokban. Az ifjú versenyzők 30 méteres futásban, magasugrásban, tömött labdahajításban, helyből távolugrásban és többkörös futásban mérhették össze erejüket. Nagy öröm, hogy a kistérség minden iskolája képviseltette magát az eseményen, érkeztek diákok a felsőszölnöki-, apáti-, csörötnek-magyarlaki-, pankaszi és természetesen a szentgotthárdi oktatási intézmények iskoláiból. Versenyszámonként az első három helyezettek érem díjazásban részesültek, ami nagy örömöt jelentett a díjazottak számára. A tervek szerint a verseny folyatásaként a tavaszi időszakban egy szabadtéri atlétika versenyen küzdhetnek meg egymással a kistérség iskolái.

 

Forrás: Szentgotthárd Város Önkormányzata
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés