Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

FELHÍVÁS szilárd hulladékszállítási rend változásáról

FELHÍVÁS  szilárd hulladékszállítási rend változásáról
2020. december 12. szombat, 09:38

Tájékoztatjuk a Lakosságot, hogy 2021. január 01-től Szentgotthárdon a szilárd hulladékkezelési közszolgáltató az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. az Országos Hulladékgazdálkodási Közszolgáltatási Tervvel összhangban működési területén az egységes szolgáltatás nyújtás kialakítása érdekében új hulladék-elszállítási rendet vezet be:

Kommunális (vegyes, fekete kukás) hulladék gyűjtés:

Társasházas övezetben: Heti egy alkalomról heti két alkalomra változik

Családi házas övezetben: Két heti alkalomról heti egy alkalomra változik

Szelektív (sárga zsákos, vagy sárga fedelű kukás) gyűjtés:

Társasházas övezetben: Heti egy alkalomról havi egy alkalomra változik

Családi házas övezetben: Két heti alkalomról havi egy alkalomra változik

A biológialilag lebomló hulladék heti egy alkalommal történő gyűjtése (barna kukás gyűjtés) megszűnik, helyette egységesen kerti zöldhulladék gyűjtést vezetnek be, évente tíz alkalommal.

Zöldhulladék gyűjtése:

Áprilistól novemberig havonta egy-egy alkalommal, előre meghirdetett időpontban (amit egy hulladék naptár határoz meg) házhozmenő rendszerben az ingatlanok elé kihelyezett volt biohulladékgűjtőket (barna kukákat) ürítik, illetve elszállítják az STKH feliratos zöldhulladékgyűjtő zsákokat. A zöldhulladékgyűjtés során a fák, bokrok nyesedékeit, lenyírt füvet, lehullott falevelet lehet a kukába elhelyezni, vagy a zsákba betenni. Az ilyenkor kihelyezhető zsákok száma nincsen meghatározva vagy behatárolva.

Felhívjuk továbbá a figyelmüket, hogy a családi házas övezetben a kerti hulladék megsemmisítése elsősorban házi komposztálással történhet.

A zöldhulladék gyűjtő zsákról:

A zöldhulladékgyűjtő zsák egy külön erre a célra szolgáló műanyag zsák STKH felirattal. A zöldhulladékgyűjtó zsákot mindenkinek magának kell beszerezni (megvásárolni) 220,- Ft/db áron a Vastherm Bt. üzletében (régi vas-műszaki bolt, Szentgotthárd, Széll Kálmán tér 14. szám alatt). Más zsákban kihelyezett hulladékot a szolgáltató nem szállítja el.

A kert zöldhulladék gyűjtésén kívül januárban két alkalommal, előre meghirdetett időpontban (hulladék naptár) a kidobott karácsonyfákat gyűjtik össze és szállítják el. A karácsonyfákat ne tegyék a kukába, illetve zsákba, ellenben a díszeket és talpakat vegyék le. A karácsonyfákat legkorábban a meghirdetett szállítási nap előtt 24 órával lehet a közterületre kihelyezni.

A normál nyomtávú és össztömegű hulladékgyűjtő tehergépkocsival meg nem közelíthető utcákban a vegyes- és a szelektív hulladékgyűjtés rendszere az eddigi gyakorlat szerint folytatódik.

A 2021. január 01-től érvényes új hulladék szállítási időpontokról a szolgáltató hamarosan a honlapján (stkh.hu) egy hulladék naptárt jelentet meg, amelyről az önkormányzat is tájékoztatni fogja a lakosságot.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés