Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Helytörténeti vetélkedő Gotthárd napja alkalmából

Helytörténeti vetélkedő Gotthárd napja alkalmából
2019. május 06. hétfő, 19:42

 

Immár hagyomány, hogy Szentgotthárd Város Önkormányzata Gotthárd napja alkalmából helytörténeti vetélkedőre várja a felső tagozatos diákokat. A megmérettetésre minden évben szép számmal jelentkeznek, idén 13 csapat mérte össze a tudását.

 

 

Molnár Piroska, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum intézményvezetője, valamint Talabér Lászlóné, a Honismereti Klub tagja vállalta magára a zsűri cseppet sem könnyű feladatait, hiszen a gyerekek idén is rendkívül felkészülten érkeztek a versenyre, s így meglehetősen szoros volt a küzdelem. Kókai Zsuzsanna és Katona Beáta tanárnők, illetve Enzsel István és Németh Roland tanár urak tanítványainak idén is változatos feladatokat kellett megoldaniuk. Totó, puzzle, a csata eseményeinek időrendben történő elhelyezése, térképvázlat, interaktív feladat és villámkérdések is szerepeltek a szentgotthárdi csatát körbejáró vetélkedőn, amelyet végül a Szentgotthárdi harcosok csapata, Offner Noémi, Leopold Anna és Dämmler Rebeka nyert meg. Második helyezést ért el a Szövetségesek csapata, Hosszú Boglárka, Szakáli Gergely és Nagy Zsanett, Montecuccoli triója, Pavlics Bálint, Mesics-Leiner Félix és Sztraka Dániel pedig a harmadik helyen zárta a vetélkedőt. Mindhárom dobogós helyezést elért csapatot Katona Beáta tanárnő készítette fel.

A vetélkedő lebonyolításában segédkezett Gueth László, a Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum munkatársa, valamint Gaál Ákos sport és ifjúsági ügyintéző. 

A rendezvényt támogatta Szentgotthárd Város Önkormányzata, Szentgotthárd Város Ifjúsági Tanácsa, a Club 3 Étterem és Kávéház, a SZET Szentgotthárdi Kft., a FE-ZO Kft. az Azúr Drogéria, Sass Márta és a Gombócos Fagyizó.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés