Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyi információk
Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyi információk
Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
X. évfolyam 8. évfolyam
Hírek

II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál

II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál
2019. május 07. kedd, 08:46

Sport, kikapcsolódás, családias légkör, finom falatok és a háborítatlan őrségi erdők - ez adja az Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál egyedülálló esszenciáját.

Sportkihívásokkal teli, családbarát programnak ígérkezik a II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál, amelyet idén második alkalommal rendeznek meg május 18-án és 19-én, Őriszentpéteren. Amíg a szülők sportolnak, addig a gyerekeket egész napos játszóházzal, kézműves workshop-okkal, meseolvasással, kavicsfestéssel, arcfestéssel és számos izgalmas játékkal várják a szervezők. A tavalyihoz képest kibővülnek a gyerekfutamok is: szombaton 400 m-es, 800 m-es és 3 km-es futótávokon, vasárnap pedig közel 5 km-es kerékpáros távon tehetik magukat próbára a 14 év alatti résztvevők.

Idén még nagyobb hangsúlyt kap a gasztronómia a rendezvényen: mindkét nap helyi termelők kínálják portékáikat és finomságaikat a rendezvényközpontban, a frissítő bázison hidegen sajtolt, őrségi olajokat tunkolhatnak a résztvevők, akiket mindkét nap tájjellegű egytálétel finomsággal is vendégül látják a szervezők.

A rendezvényen a környezettudatos szemlélet jegyében számos öko megoldással találkozhatunk: a rendezők csapvízzel kínálják az indulókat, bíztatják versenyzőiket a saját kulacs használatára és újratöltésre, és az étkezések során is újrahasznosítható tányérokat, poharakat és evőeszközöket biztosítanak.

Idén az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságával összefogva ismeretterjesztő előadásokkal várják a látogatókat, emellett kerékpáros túrák indulnak a rendezvényközpontból Pityerszerre, a Lepkekalandra, amelyhez kerékpárokat is biztosítanak a szervezők. Mindemellett a rendezvény szombaton összekapcsolódik a Vas Megyei Mentők Napjával, amelynek keretében a látogatók megtekinthetnek egy mentéstechnikai bemutatót is.

A verseny útvonalak idén is rengeteg kihívást és szépséget tartogatnak: a futó útvonalak (8, 15 és 24 km) hamisítatlan őrségi terepen haladnak: a 24 km-es táv egészen a csodaszép szlovén-magyar határsávig kalauzolja el a versenyzőket, miközben gyönyörködhetnek az őrségi erdők és a Zala folyó medrét övező gyönyörű növényvilágban. A kerékpáros útvonalak (35, 66 és 93 km) különböző területeit mutatják be az Őrségnek, Szlovén Rábavidéknek, melyek közül a 93 km-es, leghosszabb táv körülbelül 35 km-en keresztül Szlovéniában, Gorickoban is halad.
A 66 és a 93 km-es távok résztvevői Szentgotthárdon is áthaladnak. A kerékpárosok várhatóan 10.50-től folyamatosan érkeznek meg az óvoda parkolójában felállított frissítőponthoz. Érdemes lesz kilátogatni, bíztatni, szurkolni az embert próbáló távokon induló résztvevőknek.

A rendezvény Facebook oldalának címe:
www.facebook.com/orsegiterepfeszt

 

Szerző: Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület
Forrás: Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés