Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Kiállításon mutatkoztak be a nemzetközi művésztelep alkotói

Kiállításon mutatkoztak be a nemzetközi művésztelep alkotói
2017. december 01. péntek, 12:24

Szentgotthárdon, a Szlovének Házában november 24-én megnyitották, a 16. Szentgotthárdi Nemzetközi Művésztelepen augusztus 6. és 14. között készült alkotásokból létrehozott kiállítást. Két szobrász és nyolc festő mutatkozott be.

Hirnök József, a Magyarországi Szlovének Szövetségének elnöke köszöntötte a megjelenteket, a művészeket, Boris Jesih szentgotthárdi főkonzult, Marko Repnik, a Szlovén Kulturális

Közalapítvány igazgatóját, Kissné Köles Erikát a szlovének parlamenti szószólóját, Huszár Gábor Szentgotthárd polgármesterét, Ropos Mártont a Szlovén Országos Önkormányzat elnökét. Elmondta, immár 16. alkalommal szervezte meg a Szentgotthárdi Nemzetközi Művésztelepet a Magyarországi Szlovének Szövetsége és a Lendvai Galéria-Múzeum. Megköszönte a Szlovén Köztársaság, a helyi önkormányzat és a szponzorok támogatását.

A Szlovéniából érkezett zenekar és énekes dalai után Huszár Gábor köszöntötte a kiállítás résztvevőit, köztük a testvérváros Szépvíz küldöttségét is. Csodálatos alkotások születtek Szentgotthárdon, amikor elmondta, hogy sokan csodálkoznak, amikor hírét hallják a nemzetközi művésztelepnek. A város szeretné, ha a jövőben állandó kiállítást is nyithatnának az itt készült alkotásokból, ehhez segítséget kapnak Gerics Ferenctől a Lenvai Galéria Múzeum igazgatójától is (aki a nemzetközi művésztelep szakmai vezetője minden évben).

Dr. Katarina Mohar művészettörténész mutatta be az alkotásokat. Gerics Ferenc visszaemlékezett a művésztelep indulására, elmondta 16 év alatt olyan gazdag gyűjtemény keletkezett, amit megirigyelhetnek az országban, de akár Európában is.

A kiállítást Marko Repnik, a Szlovén Kulturális Közalapítvány elnöke nyitotta meg.

Szerző: Treiber Mária
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés