Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Kismamáknak szóltak a paktum legutóbbi fórumai

Kismamáknak szóltak a paktum legutóbbi fórumai
2018. június 12. kedd, 08:51

Nagy dilemma a gyermekvállalás ideje manapság. Ugyanilyen nehéz és eldöntendő kérdés, hogy ha megszületett a várva várt baba, a kisgyermekes édesanyák mikor menjenek vissza dolgozni. Ebben segítettek gyakorlatias válaszokat találni szakemberek egy Rábahídvégen és egy Nádasdon rendezett fórumon, amelyre kismamákat, védőnőket hívtak meg a Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum Iroda szervezésében. A kismamák számára ingyenes volt mindkét információs nap, mindkét kistérségben. 

 Előadások segítségével szerették volna a helyszíneken, egyfajta mikrotérségi centrumokban a szervezők támogatni a kismamákat a munkaerőpiacra való visszatérésben, a foglalkoztatási piac kínálatában való tájékozódásban. A jog, az egészségbiztosítás, a törvényi szabályozás világában adott fontos támpontokat a kismamák számára Horváth Judit egészségbiztosítási szakreferens a rábahídvégi információs napon. A családtámogatási ellátásról kapott komplex kép abban segített az érdeklődőknek, hogy mérlegeljenek: milyen anyagi kondíciókkal számolhatnak, ha maradnának gyermekeik mellett, amíg az lehetséges. A kisgyermekes anyukák, kismamák jogairól és lehetőségeiről a munkaerő piacon témában Nagy Marietta személyügyi osztályvezető beszélt ugyanitt. Az osztályvezetőt Nádasdra is elhívták, ugyanebben a tematikában. A Körmend melletti településen egyfajta önismereti foglakozást is tartottak a szervezők, „Erőforrásaim az álláskeresés során” koncepcióval, amelyben Vass Gyöngyi mentor segített számba venni a jelenlévőknek képességeiket és azokat a munkatapasztalataikat, amelyeket szívesen hasznosítana a munkaerőpiac, ha úgy döntenének, hogy munkába állnak a közeljövőben. Ugyancsak Vass Gyöngyi mentor beszélt a Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum támogatási lehetőségeiről mind a munkavállalókat, mind a munkáltatókat érintően. Ilyen tájékoztatást a rábahídvégi előadás résztvevői is kaptak, utóbbi helyen pénzügyi megtakarítások tippjeit is feltárta egy szakember többek között az előtakarékoskodás jegyében: a gyermekek születéstől elindítható takarékoskodási formákról beszélt egy banki szakember. A rendezvények helyszínein családbarát módon a kisgyermekeket rajzoló sarok várta a program alatt, hogy szüleik osztatlanul tudjanak figyelni az előadásokra.

A DÉL-VAS MEGYEI GAZDASÁG- ÉS FOGLALKOZTATÁS-FEJLESZTÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS SZOLGÁLATÁBAN PROJEKT AZONOSÍTÓ: TOP-5.1.2-15-VS1-2016-00001 A projekt kedvezményezettje Vasvár Város Önkormányzata.

Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés