Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Kitüntetések átadása a városi ünnepségen

Kitüntetések átadása a városi ünnepségen
2017. augusztus 23. szerda, 08:14

Az augusztus 20-i városi ünnepség keretében ismét sor került kitüntetések átadására is a Nagyboldogasszony templomban. A misén hárman vehették át kitüntetéseiket a város érdekében végzett tevékenységükért. 

Az ünnepi szentmisét követően Huszár Gábor polgármester köszöntötte a jelenlévőket, beszédében az államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan Szent Istvánról és az ő örökségére méltó magyar királyok munkásságáról és szerepéről emlékezett meg, majd átadta a kitüntetéseket. 

Szentgotthárd Város Önkormányzata Képviselő-testületének Díszoklevelét a Nagyboldogasszony Plébániatemplom Kórusa kapta. A szentgotthárdi Nagyboldogasszony Plébániatemplom felnőtt kórusa 2006 februárjában alakult újjá Soós János kántor-karnagy vezetésével. Céljuk a liturgia szebbé, bensőségesebbé tétele volt. Hittel, szorgalommal, kitartással és lelkesedéssel járnak próbákra. A tagok jól összeszoktak az elmúlt évek során, fegyelmezett munka folyik a próbákon, és szerepléseik is egyre szebben sikerülnek. A tagok az egyházzenei szolgálatuk révén is vallják, hogy „aki énekel, az kétszeresen imádkozik”. A kórus az eltelt 11 év alatt számos vendégszereplést tudhat maga mögött, felléptek repertoárjukkal a Szombathelyi Egyházmegye több településén is (Kőszeg, Szombathely-Szőlős, Körmend, Kemestaródfa, Rátót, Apátistvánfalva, Szakonyfalu), illetve Ausztriában is volt koncertjük (Sankt Martin an der Raab, Maria Bild). Állandó résztvevői és szolgálattevői a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület által szervezett zarándoklatok szentmiséinek.

Szentgotthárd Testnevelési és Sport Díját Németh Elemér kapta. Németh Elemér 1945. június 9-én született Rábakethelyen. Általános iskolai tanulmányait Rábakethelyen, majd Szentgotthárdon végezte. Fiatal korában a labdarúgás mellett tekézett, Háklár Jenő, a tekecsapat egyik vezetője fedezte fel a tehetségét, hamarosan már a Textiles SE tekeszakosztályának játékosa lett. 1966 és 1970 között a tekecsapat a megyei bajnokságban szerepelt. 1978-ban Németh Elemért már szakosztályvezetői teendőkkel bízzák meg és az utánpótlás terén is jelentős sikereket ért el. Az 1980-as évek első felében a teke szakosztály működése szünetelt, ebben az időszakban fő tevékenysége a tömegsport versenyek szervezése volt. Városi összefogással, sok társadalmi munkával egy új négysávos, automata tekepálya épült fel a városi sporttelepen. Németh Elemér közösségépítő és közösségeket összetartó tevékenysége a csapat eredményességét is előmozdította. A teke sportágért szívvel lélekkel dolgozott sportvezetői pályafutásának 1998-as befejezéséig. Munkásságának méltó elismerése e díj. 

Szentgotthárd Városért kitüntető címben részesült Végvári János r.alezredes. Végvári János 1971-ben Szentgotthárdon született. A Győri Katonai Szakközépiskolában érettségizett. Már fiatal korában nagy érdeklődést mutatott az egyenruhás, fegyveres hivatás iránt, ennek megfelelően választotta a Rendőrtiszti Főiskolát, ahol 1994-ben bűnügyi szakterületen diplomázott. Frissen végezett hadnagyként a szentgotthárdi rendőrőrs nyomozó csoportjához került. Több sikeres nyomozásának, a munkához való pozitív hozzáállásának, sikerorientált munkavégzésének köszönhetően rövid időn belül a nyomozó csoport vezetőjévé nevezték ki. 2000-ben rendőr századosként helyezték át a Körmendi Rendőrkapitányságra, ahol több beosztásban is kipróbálhatta magát. Volt bűnügyi és közlekedési osztályvezető is. 2001. december 15-én visszakerült Szentgotthárdra, ahol a helyi rendőrőrs parancsnokává nevezték ki. A város közbiztonsága hosszú évek óta szilárd, munkájának köszönhetően az itt lakó emberek biztonságban érezhették magukat. Munkája mellett részt vett a városban működő közrendet és közbiztonságot szolgáló bizottságok munkájában. A közbiztonság területén végzett lelkiismeretes és eredményes munkájának méltó elismerése e díj.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!

 

Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés