Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Közlemény a májusi polgármesteri döntésekről

Közlemény a májusi polgármesteri döntésekről
2020. június 10. szerda, 13:55

 

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerint a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ennek megfelelően május hónapban is polgármesteri határozatok születtek, amelyek meghozatala előtt minden kérdésben egyeztetett a képviselő-testület tagjaival és az adott témákban illetékes bizottságokkal. Jelen közleményünkben a 2020. május 5-i, 6-i és 21-i döntésekről adunk tájékoztatást.

 

 

A polgármester május 5-én döntött arról, hogy az önkormányzat a 100%-os tulajdonát képező Gotthard-Therm Kft. tartozásainak rendezése érdekében az addig felmerült egyes tartozások megfizetését átvállalja tekintettel arra, hogy a vírushelyzetre tekintettel a fürdő nem működik, bevételei nincsenek, ugyanakkor bizonyos számlák megfizetése esedékessé vált. 

Az önkormányzat kezdeményezte a város helyi építési szabályzatról és szabályozási tervről szóló helyi rendeletének módosítását. A tervezett módosításokról korábban partnerségi egyeztetést kezdeményezett az önkormányzat, amely keretében tavaly év végén lakossági fórumon is ismertették a tervezett változtatások.  A véleményezésben részt vevő államigazgatási szervek beérkezett véleményét figyelembe véve a polgármester 2020. május 06-án hozott határozata alapján lezárta az egyeztetést, a településrendezési eszközök módosításának tervezetét megküldte záró véleményezésre az állami főépítésznek.

A polgármester hozzájárult a Szentgotthárd Város Önkormányzata tulajdonában lévő, a Hársas-tó strand részénél álló 20 m2-es büfé építményre bérleti szerződés megkötéséhez Kocsis Balázs Imréné, egyéni vállalkozóval és döntött a szentgotthárdi 0864/16 hrsz-ú, 6432 m2 területű, erdő művelési ágú ingatlanban lévő ½ önkormányzati tulajdonú részarány eladásra történő meghirdetéséről is.

Az Önkormányzat által bérbe adott üzlethelyiségként működtetett bérlemények tekintetében a járványügyi veszélyhelyzet végett a polgármester úgy határozott, hogy a 46/2020 (III.16.) Korm. rendelet hatályba lépését követően bezárt, a 71/2020. (III. 27.) Korm. rendelet 2.§ hatálya alá tartozó üzlethelyiségeknél a bezárás napjától a járványügyi veszélyhelyzet, ill. a bezárási kötelezettség fennállásáig – a ténylegesen fizetendő bérleti díjat az önkormányzat elengedi. Amennyiben az üzletet a bérlő önálló döntése alapján bezárva tartotta, úgy a bérleti díj megfizetésére kérelem benyújtását követően haladékot ad az önkormányzat 2020. április 1. napjától a veszélyhelyzet megszűnéséig. Ha ennél korábban kinyitnak, akkor a nyitás napjáig szól a haladék, és a bérlő dönthet, hogy a bérleti díj 50%-át fizeti a zárva tartás idejére folyamatosan, vagy a zárva tartás idejére nem fizet bérleti díjat. A határozat a bevételcsökkenést elszenvedő bérlők részére is biztosít megoldást fizetési haladék formájában.

Május 21-én két belső ellenőri jelentésről is határozott a polgármester, mind a 2019. évi közbeszerzési eljárások ellenőrzését, mind pedig az önkormányzat által nyújtott támogatások felhasználásának ellenőrzését elfogadta.

Gál József, a SZET Szentgotthárdi Kft. ügyvezetője kezdeményezte, hogy a jelen helyzetre való tekintettel az idei évre megemelt bérét csökkentse az önkormányzat a tavalyi szintre. 

A polgármester egyetértett azzal, hogy a Magyarországi Németek Rábafüzesi Hianz Tájházban kiállított emléktárgyak, ingóságok, továbbá Német Nemzetiségi Rábafüzesi Fiókkönyvtárban lévő dokumentumok, emléktárgyak, ingóságok tulajdonjogát a Német Nemzetiségi Önkormányzat térítésmentesen átadja Szentgotthárd Város Önkormányzatának. Az átadást követően az átadott ingóságok a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum intézmény részeként annak kezelésébe kerülnek.

Döntött a Kossuth L. u. 4. szám alatti, 1056/2/A/1 hrsz-ú, 76 m2-es önkormányzati tulajdonú üzlethelyiség (Húsbolt) bérbeadásáról is.

A napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés