Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Lomtalanítás!

Lomtalanítás!
2019. szeptember 19. csütörtök, 12:48

Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal értesíti a lakosságot, hogy lomtalanítási akciót szervez az alábbi napokon és helyszíneken:

2019. október 5-én (szombaton):

Szentgotthárdon a Rába-folyótól nyugatra eső utcákban (Pável Á. ltp-en, Hunyadi, Május 1., Malom, Mátyás király, Móricz Zsigmond, Ady Endre, Baross Gábor, Jókai és a Gárdonyi G. utcákban) valamint Rábatótfalu, Rábafüzes, Jakabháza, Máriaújfalu, Farkasfa, Zsida és Zsidahegy városrészeken.

2019. október 19-én (szombaton):

Szentgotthárd Rába-folyótól keletre eső területe (Füzesi – József A. – Széchenyi – Bethlen G. – Rózsa F. – Táncsics M. – Mária – Petőfi S. - Kisfaludy S. – Kossuth L. – István király utcák által határolt terület valamennyi utcája) és Rábakethely városrészen.

Kérjük, hogy a fenti időpontban reggel 7 óráig a lakásban keletkezett, felhalmozott és feleslegesség vált lomokat az alábbi felsorolás alapján szállítójárművel megközelíthető közterületre, legkorábban a lomtalanítás előtti nap helyezzék ki. A Lomtalanítást az STKH Sopron és Térsége Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. (székhely: 9400 Sopron, Harkai domb 0466/31 hrsz.) végzi, aki az ingatlanhasználóktól a közszolgáltatás keretében rendszeresített gyűjtőedény méreteit meghaladó nagydarabos háztartási lomhulladékot (EWC 20 03 07) veszi át.

A LOMTALANÍTÁS SORÁN

KIHELYEZHETŐ HULLADÉKOK:

· Bútor, berendezési tárgy, eszköz (ülőgarnitúra, polc, szekrény, asztal, szék, fogas)

· hordók, műanyag vagy fa

· kerti garnitúra

· szőnyeg

· nagyobb játék

· ruhanemű, textil (kisebb darabok bezsákolva)

NEM KIHELYEZHETŐ HULLADÉKOK:

A bezsákolt háztartási hulladék nem minősül lomhulladéknak!

· zöldhulladék (kerti hulladék, nyesedék)

· szelektív hulladék (sárgazsákban gyűjthető hulladékok)

· állati tetem,

· trágya,

· autóbontásból származó alkatrész (kárpit, szélvédő, lökhárító stb.),

· építési törmelék és bontási hulladék (mosdókagyló, csempe, WC csésze, ajtó, ablak, falburkolat, padló, szigetelőanyag stb.),

· lapátos, zsákos hulladék,

· elektronikai hulladék (a szétbontatlan televízió, rádió, mosógép, hűtőgép sem! stb.),

· veszélyes hulladék (pl.: permetezőszer göngyöleg, maradék festék, festékes göngyöleg, akkumulátor, neoncső, hullámpala, gyógyszer, fáradt olaj, olajos, üzemanyagos göngyöleg stb.)

· személy-, teher-, traktor gumiabroncs

FIGYELEM! A fentiekben felsorolt hulladékok nem kerülnek elszállításra sem a lomtalanítás során, sem később. Ezen a hulladékok nagy részének (pl. építési törmelék és bontási hulladék, elektronikai hulladék) átvétele a hulladékudvarban ingyenesen biztosított. (Szentgotthárd, Nyárfa utca vége. Nyitva tartás: kedd: 8.00 -15.30-ig, csütörtök: 8.00 -15.30-ig, minden hó 1. szombat: 8.00 -15.30-ig)

A Zöldudvarokban befogadható hulladékok fajtáiról a Szolgáltató honlapján (https://stkh.hu/szolgaltatasaink/zoldudvarok-uzemeltetese/), valamint nyitvatartási időben az alábbi telefonszámon tájékozódhatnak: +3694200563.

A közterületekre a nem elszállítható hulladékok kihelyezése jogtalan közterület-használatnak minősül, így az ingatlantulajdonos/ok ellen eljárás kezdeményezhető, illetve a hulladék az ingatlantulajdonos/ok költségére a elszállíttatható.

Együttműködésüket előre is köszönjük!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés