Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyi információk
Koronavírus-járvánnyal kapcsolatos helyi információk
Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
X. évfolyam 8. évfolyam
Hírek

Márciusi sporthírek

Márciusi sporthírek
2019. április 12. péntek, 10:04

A március hónap is gazdag volt sporteseményekben, amelyekről ezúttal is beszámolunk, a havi sporthírekben szerepel tánc, atlétika, iskolai sportsikerek, kézilabda, sakk, kick-box és úszás.

Mozgalmas időszakok a PresiDance egyesületnél


Még csak három hónap telt el az évből, de már öt fellépésen és számos hétvégi megmérettetésen vannak túl PresiDance táncosai. Ezeken a versenyeken a táncosok számos sikert értek el: Országos Bajnokság, Nyugat- Területi Bajnokság, ahol dobogós illetve bajnoki címeket szereztek a különféle kategóriákban. A hobby csoportok is szépen fejlődnek, egyre több fiatalt érdekelődik a tánc sport iránt és csatlakozik a PresiDance csoportjaihoz. Az egyesület továbbra is együtt dolgozik a Szentgotthárdi Egészségfejlesztési Irodával, közös céljuk a szentgotthárdi lakosok egezségmegőrzése és megtartása. Az elkövetkező időszak is hasonlóan mozgalmas lesz a táncosok számára. Áprilisban ismét helyi Táncgálát szerveznek, emellett siófoki verseny is szerepel a naptárban valamint a Tánc Világnapján, a Balaton partján még egy fél órás műsort adnak. A májusi hétvégék is rendkívül zsúfoltak lesznek, minden hétvégén, versenyen mérettetik meg magukat az egyesület táncosai és oktatói. A júniusi versenynaptárban 4 pár részére Diákolimpiai verseny valamint szombathelyi verseny lesz. Fontos mérföldkő lesz nyár folyamán az I. PresiDance Kupa ahol a táncosok mellett minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők.

Készítette: PresiDance

 

Gotthárdi csapatbronz a mezei futó országos bajnokságról


Kecskeméten rendezték Magyarország 111. mezei futó országos bajnokságát. A verőfényes idő kedvezett a versenyzőknek. A férfiak 8 kilométeres, 4 körös távján 74 felnőtt, U23-as és junior futó állt rajthoz. Az egyéni megmérettetés mellett csapatban is versengtek a honi futók. A Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület U23-as korosztályban induló triója: Jacsev Sámuel, Petrovics Alex és ifj. Borbély Sándor összeállításban a 3. helyet szerezte meg. Közülük a szentgotthárdi ifj. Borbély Sándor először indult országos bajnokságon és 27:42-es idővel ért célba. A csapat edzője: Kívés István

Készítette: id. Borbély Sándor

 

Versenyeken a Széchenyis diákok


Az elmúlt időszakban a széchenyis diákok ismét szép eredményekkel tértek haza számos tanulmányi és sportversenyről.
Az első ilyen a ZöldOkos Kupa fenntarthatósági ismeretekkel kapcsolatos vetélkedő volt. A verseny január 10-től május 10-ig tart, amely 3 fordulós on-line vetélkedőből, megyei elődöntőkből, regionális döntőkből és országos döntőből áll. Az első 3 forduló on-line megmérettetés volt a helyi iskolások részére, ahol a versenyzőknek a fenntarthatósági ismeretekkel kapcsolatos kérdéseket kellett minél hatékonyabban megoldaniuk. A verseny online fordulójáról a megyei elődöntőbe két csapat jutott be, ahol: Bocsi Emese, Virágh Szonja és Tóka Réka, 7. b osztályos tanulók első helyezést értek el, valamint Czibók Dániel, Tóth Máté és Gáspár Dominik, 7. c osztályos tanulók a 7. helyet szerezték meg. Felkészítő tanár: Kocsisné Takács Éva.

 

Március 20-án a Megyei Mezeifutó Diákolimpián vettek részt a széchenyis tanulók Szombathelyen a Sugár úti Atlétikai Centrum környékén kialakított pályán. Az iskola több tanulóval is részt vett. Eredmények - Leány II. korcsoport (49 induló): Lakatos Tifani, 5.c - 21. hely, Sipos Gréta, 5.c - 22. hely, Leány III. korcsoport (79 induló): Méhes Jázmin, 5.c - 23. hely, Láng Anna, 6.c - 24. hely, Iván Mercédesz, 5.c - 36. hely, Felkészítő: Kozma Gábor.

A hagyományoknak megfelelően Kőszeg adott otthon március 23-án a Megyei Terematlétika Bajnokságnak, ahol szintén részt vettek felső tagozatos gotthárdi diákok. Eredmények: Többkörös futás - Leány II. korcsoport (15 induló): Sipos Gréta, 5.c - 6. hely, Lakatos Tifani, 5.c - 7. hely, Leány III. korcsoport (7 induló): Méhes Jázmin, 5.c - 2. hely, Láng Anna, 6.c - 5. hely, Felkészítő: Kozma Gábor. A magasugró versenyben Mihályfi Dóra, (7.b) nagy fölénnyel első helyezést (145 cm) ért el,a 30 m-es futásban pedig az előkelő 2. helyen végzett kiváló atléta. A IV. korcsoportban Horváth Tifani magasugrásban 4. helyen végzett, felkészítő: Hegyi József

A sportversenyek mellett március 28-án, Szombathelyen Megyei Német Nemzetiségi Tanulmányi Versenyen vettek részt az iskola tanulói. A 7. évfolyamosok versenyében Mikos Abigél (7.b) első, Pavlics Bálint (7.b) második helyezést ért el. Felkészítő: Csuk Hajnalka. A 8. évfolyamosok között Monek Hanna a 8.b-ből szintén második helyezést ért el, felkészítő: Krányecz Teréz.

Készítette: Völker-Horváth Anita, Széchenyi iskola

 

III. korcsoportos Megyei Kézilabda Diákolimpia Döntő

Március 26-án Celldömölk adott otthont a Megyei Kézilabda Diákolimpia Döntőjének a fiú III. korcsoportban. A megyei döntőn 6 csapat mérkőzött meg egymással, Szombathely - Gothard iskola, Gyöngyösfalu, Ikervár, Celldömölk, Vasvár - Kardos iskola, Szentgotthárd. A gotthárdi csapata a 2. helyezést szerezte meg. A csapat kézilabdázóit a Szentgotthárdi VSE valamint a Máriaújfalui SE csapatai adták. Csapattagok: Németh Tamás, Klujber Zoárd, Luthár Zsombor, Varga Bertold, Kollarits Ádám, Rónai Patrik, Korpics Kristóf, Németh Levente, Horváth Ákos, Torma Zsombor, Tóka Barnabás. A csapata edzői: Ernst Attila és Katona Dániel, felkészítő tanár Pável Tamás.

Készítette: gá

 

Kick-box Diákbajnokság Országos Döntő

Az elmúlt éveknél jóval nagyobb számú nevezés érkezett az idei Diákbajnokságra. Köszönhető ez egyrészt a sportág népszerűségének, illetve annak is, hogy 2019-ben Magyarországon rendezik az Utánpótlás Európa-bajnokságot. A békéscsabai versenyen több mint 400 diák nevezett március 23-án. A versenyen részt vett a Vörösmarty gimnázium 5. osztályos tanulója, Bedi Miklós (Skorpió Kick-box SE Szentgotthárd) is, aki cadet 1 -42kg kategóriában. Miklós magabiztosan menetelt az elődöntőig azonban itt összekerült nagy riválisával, akivel szemben végül egy szoros meccsen alulmaradt, így bronzérmes lett.

Készítette: gá

 

Úszó Diákolimpia Országos Döntő

Március 9-10. között rendezték a 2018/2019. tanévi Úszás Diákolimpia Országos Döntője Győrben az Aqua Sportközpontban. Az eseményen az I., II., korcsoport nyílt és a III., IV. és V-VI. korcsoport „B" kategória versenyzői egyéniben és váltóban mérték össze tudásukat, hogy a küzdelem végén a legjobbak megszerezzék a „Magyarország diákolimpiai bajnoka" címet. Császár - Bartakovics Csaba versenyzői hát-, gyorsúszásban és váltóban szerepeltek a győri versenyen.

Eredmények:
- Viserálek Dorka (8.g) IV. korcs. 100 m leány hátúszás 14. hely
- Moldován Eszter (6.g) III. korcs. 100 m leány hátúszás 19. hely
- Moldován Eszter (6.g) III. korcs. 100 m leány gyorsúszás 17. hely
- Németh Mirtill, Páli Borka, Szabó Zsófia, Viserálek Dorka (8.g) IV. korcs. 4x50 m leány gyorsváltó 10. hely.

Készítette: gá


Megyei Diákolimpia Mezei futás

A Széchenyi iskola mellett az Arany iskola is részt vett a Megyei Diákolimpia Mezei futás döntőjében. A versenyt a szombathelyi Sugár úti atlétika pályán bonyolították le. A tanulók a II. korcsoportban indultak. Fiúknál Molnár Ádám ért el előkelő helyet, a nagyjából 70 indulóból a 24. helyen sikerült célba érni. Lányoknál egyéniben és csapatban is indultak. A lány csapatot Kapitány Gréta (12.), Mihályfi Jázmin (28.), Puskás Evelin (31.), Tass Luca (35.), és Lambert Nóra (37.) alkották. Ebben a mezőnyben is 60-70 futó állt rajthoz és Kapitány Gréta a 12. helyével érte el az iskola legjobb eredményét. A tanulókat Gerebics Gergő készítette fel.

Készítette: gá

 

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés