Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
X. évfolyam 9. szám
Hírek

Naponta több mint száz opeles egészségét tudták felmérni

Naponta több mint száz opeles egészségét tudták felmérni
2019. november 04. hétfő, 14:50

Az Opel szentgotthárdi gyárában több mint 400 dolgozó átfogó egészségi szűrését látták el október 14-17. között. Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramja keretében érkezett a szűrőkamion és a felfújható sátrak gyár udvarára. A vizsgálatok mellett 3D-s anatómiai mozi és életmód tanácsadás is várta a vizsgálatra jelentkezőket.

Takács Gábor, vezető munkavédelmi mérnök elmondta az Opel gyáregységeiben, minden évben megszervezik az Egészség és biztonság hetét, a programhoz csatlakoztatták az országos egészségvédelmi szűrőprogram szolgáltatásait. Az Opel vezetősége elkötelezett a dolgozók egészségének védelmében.

Magyarországon uniós támogatással 2010-ben indították a mozgó diagnosztikai központot, amelynek célja a betegségek, rendellenességek korai felismerése és szükség szerinti kezelése. Az országban, már több mint 1600 állomáson szűrték a lakosságot, a szűréseket ismeretterjesztéssel, tanácsadással is kiegészítik a szakemberek. A 37 féle szűréssel, jól felmérhető a jelentkezők egészségi állapota (vérvizsgálat, bőrvizsgálat, tüdőkapacitás mérés, szem- és fülvizsgálat, szív- és érrendszeri vizsgálat, testtömegmérés, edzettség stb.) A vizsgálat anomin és ingyenes, ha egészségügyi problémát találnak, akkor azt személyre szabottan közlik az érintettekkel, és azt is megmondják kihez, milyen orvoshoz forduljon a továbbiakban. A vizsgálaton résztvevők átfogó képet nyerhetnek egészségükről.

Takács Gábor elmondta, először húzódoztak a dolgozók, aztán kedvet kaptak a jelentkezésre. Nem is merjük végiggondolni, ha a szokványos előjegyzéses beteg utat kellene végigjárni valakinek, hány hónapig/évig (!) tartana, a 37 féle vizsgálat teljesítése. Az Opel Szentgotthárd Kft. szinte minden részlegéből jöttek a szűrésekre. Rugalmasan össze tudták egyeztetni a munkát és a vizsgálatot. Több mint 400-an érkeztek. A cégnek is érdeke, hogy jó egészségi állapotban legyenek a dolgozók, a megelőzés fontos. A szűrések elvégzésében, a felvilágosító és tanácsadó munkában segítettek a helyi szakemberek, köztük az Egészségfejlesztési Iroda szentgotthárdi munkatársai, és a mentőállomás dolgozói is.

Megkérdeztünk néhány dolgozót, többségük férfi volt, szoktak-e szűrővizsgálatra járni? A válasz kivétel nélkül nemleges volt…”Csak, ha beteg vagyok!”

A névtelen vizsgálatok eredményét majd összesítik és pár hónap múlva a gyár vezetőségének is elküldik. A vezető munkavédelmi mérnök megerősítette, ők is kíváncsiak az eredményre, a további tennivalókat is az adatok birtokában tudják majd meghatározni.

Fotó: Opel Szentgotthárd Kft. 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
Gotthard Therme Hotel & Conference****Andante RestaurantHotel LipaSt. Gotthard Spa & Wellness
hirdetés