Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Nyert a pályázat, klimatizálják a városi múzeumot

Nyert a pályázat, klimatizálják a városi múzeumot
2020. december 07. hétfő, 09:58

Szentgotthárd Város Önkormányzata – a Kubinyi Ágoston Program muzeális intézmények szakmai támogatása keretében – még a nyáron pályázatot nyújtott be a szentgotthárdi Pável Ágoston Múzeum hűtő-fűtő klímarendszerének kialakítására. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, így a jövő év első felében megvalósulhat a múzeum klimatizálása.

Az emberi erőforrások minisztere támogatási döntése alapján Szentgotthárd Város Önkormányzata muzeális intézmények szakmai támogatására (Kubinyi Ágoston Program) fordítható központosított előirányzat terhére benyújtott pályázata 3.500.000,- Ft támogatásban részesült. Ezt a város saját forrásból 354.450,- forinttal kiegészíti, így az épület valamennyi szintjén megvalósulhat a fejlesztés.

 

A több mint 100 éves épület közönséghasználati terei nyáron nehezen hűthetőek, bizonyos részei télen pedig nehezebben fűthetőek. Korábban, az önkormányzati fenntartás előtt áprilistól októberig volt látogatható a gyűjtemény, 2013-tól azonban egész évben, hétfőtől szombatig nyitva tart. Azóta múzeumpedagógust is alkalmaznak a tárlatvezető mellett, így rendszeressé váltak a foglalkozások diákok számára, de sok esetben civil szervezetek, felnőtt csoportok is kérnek múzeumpedagógiai programot, illetve a hagyományos kiállítás-látogatásokon kívül egyéb városi eseményeket is szervez az intézmény.

 

Mivel az akadálymentesítés, a korszerű világítás, a modern és tiszta mellékhelyiségek mellett a megfelelő klíma is elvárható egy tárlatlátogatás során, a múzeum hűtő-fűtő klímarendszerének kialakítása mind a négy szinten megtörténik a pályázat keretében, várhatóan már 2021 tavaszán.

 

További információ:

 

Csicsai Dóra
intézményi ügyintéző
Telefon: 94/553-072 E-mail: intezmeny@szentgotthard.hu

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés