Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Nyugdíjasok kórusai énekeltek a Színházban

Nyugdíjasok kórusai énekeltek a Színházban
2017. június 27. kedd, 14:08

Június 23-án, Szentgotthárdon a Színházban rendezték a Vas Megyei Nyugdíjas Kórusok XV. Jubileumi Találkozóját a Kodály Emlékév jegyében. A megyéből 18 kórus fogadta el a meghívást.

A Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület Békefi Antal Népdalkörének meghívására olyan kulturális csoportok, kórusok voltak Szentgotthárd vendégei, akik ápolják, szívügyüknek érzik a magyar népzenét, és mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék az utókor számára országunk különböző tájegységeinek népdalkincsét. A rendezvény házigazdájaként Bauer Károly, a Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület elnöke a jubileumi rendezvény megnyitóján elmondta, hogy 15 évvel ezelőtt a vasvári Őszirózsa Népdalkör, a csepregi és az egyházashetyei dalosok voltak a kezdeményezői annak, hogy a megyében működő nyugdíjas éneklő csoportok évente találkozzanak a hagyományokat ápolva bemutathassák egymásnak, és a közönségnek legfrissebb műsorukat, kellemes szórakozást nyújtsanak a kórusmuzsika kedvelőinek. A Csepregen tartott első rendezvény óta évente másmás település ad otthont a Vas Megyei Nyugdíjas Kórusok Találkozójának.

A Szentgotthárdi Nyugdíjas Egyesület Békefi Antal Népdalköre immár második alkalommal szervezhette meg ezt a rangos eseményt. A találkozó résztvevőit Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere, majd Dancs István, a Vas Megyei Nyugdíjas Szövetség elnöke is köszöntötte. Megtisztelte jelenlétével a rendezvényt Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószóló és több önkormányzati képviselő. Károly Andrea, a PKKE elnöke ünnepi megemlékezést tartott a Kodály emlékév kapcsán, majd egy közös Kodály-dallal vette kezdetét a találkozó, melyen 18 csoport 230 kórustagja lépett a színpadra. A szereplők sorát a házigazda Békefi Antal Népdalkör zárta, akik ezúttal a Boglya Népzenei Együttessel közösen adták elő jó hangulatú dalaikat. Sebestyénné Németh Eszter, a Takács Jenő Zeneiskola igazgatója a rendezvény zárszavában elismerését fejezte ki a közreműködő kórusoknak. Arra buzdított minden résztvevőt, hogy továbbra is ilyen lelkesen folytassák munkájukat, örömmel vigyék magukkal gyermekeiket, unokáikat a próbákra, fellépésekre, hogy ők is megérezhessék a dalolás, muzsikálás szépségét, hogy ez a hagyomány folytatódjon, és még az elkövetkezendő 15, sőt 50 év múlva is megrendezhessék a találkozókat. A kórustalálkozó szervezői emléklapot és ajándéktárgyat nyújtottak át a kórusok vezetőinek, majd ünnepélyes keretek között átadták a vándorzászlót a bükieknek, ott lesz a következő találkozó. Közös vacsorával zárták a programot, a rendezvény a szentgotthárdi önkormányzat támogatásával valósulhatott meg.

Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés