Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Polgármesteri és jegyzői közlemény

Polgármesteri és jegyzői közlemény
2020. szeptember 01. kedd, 19:40

Tisztelt Szentgotthárdiak!
Múlt szombat óta terjed a hír a városban arról, hogy koronavírussal fertőzött szentgotthárdi lakos él közöttünk, aki kórházban, közvetlen családtagjai pedig házi karanténban vannak. Ez a vírusfertőzésről szóló  hír sokakból sokféle érzelmet váltott ki - a sajnálkozástól a vírussal való megfertőződés miatti rettegésig, a vírus elleni védekezés felerősítésétől a megfertőződött ember és családja ellen fordulásig, és sajnos a pánikkeltésig is

Ebben a helyzetben mindenek előtt nyugalomra intünk mindenkit, akit ez az ügy érzelmileg érint.

Aki megbetegedett, az a mai helyzetben ezért nem hibáztatható. A vírus igenis jelen van a mindennapjainkban, első sorban a sokak által használt közösségi helyeken, de hordozhatja a vírust bármelyikünk – még úgy is, hogy ő tüneteket nem mutat, viszont a benne lévő vírust akár tovább is adhatja. Ezért fontos a hatóságok által előírt magatartási szabályok betartása: a maszk viselése,  az 1,5 – 2 méteres távolság tartása, a nagy számú embert feltételező közösségi események kerülése, a kézfogás, ölelés és baráti puszi kerülése.

A megelőzés  jelenti az egyetlen biztos megoldást a vírusfertőzés elkerülésére.

A vírussal fertőzött szentgotthárdi polgár családja otthon, a családi házukban tartózkodik amióta a fertőződés kiderült. Nem mennek az utcára, nem mennek közösségbe, tesztelésük megtörtént.

Ők ezek miatt ma veszélyt nem jelentenek. Azoknak a feltérképezése, akik velük kapcsolatba kerültek az elmúlt hetekben, folyamatban van. Kérjük ezeket a polgárainkat, hogy lehetőség szerint ők is kerüljék a közösségbe menetelt, lehetőség szerint maradjanak otthon a következő néhány napban de ha ez nem megoldható, akkor a távolságtartási és védekezési szabályokat még az eddiginél is fokozottabban tartsák be.

Sajnos minden látható tény és adat ellenére városunkban is többen voltak, akik a koronavírus létezését is tagadták, némelyek az egészet csak színjátéknak gondolták. A vírus testközelbe kerülése nyilván őket is álláspontjuk megváltoztatására kényszeríti. Mostantól mindenki látja, hogy a koronavírus valóban közöttünk van, de fegyelmezetten viselkedve a következményei elkerülhetők. A vírus elleni védekezést is, mint annyi mindent az életben, sokkal sikeresebben lehet végezni akkor, ha megőrizzük nyugalmunkat, visszafogjuk érzelmi megnyilvánulásainkat, a mások hibáztatását, a pánikkeltést.

Ezért is született ez a nyilatkozat.

Kelt Szentgotthárdon 2020. szeptember 1-jén,

Huszár Gábor polgármester és  Dr Dancsecs Zsolt jegyző

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés