Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Projektzáró rendezvény és sajtótájékoztató

Projektzáró rendezvény és sajtótájékoztató
2019. január 30. szerda, 15:34

 

Ma kora délután sor került a „VÁRKERT ÉS KAPCSOLÓDÓ ZÖLDTERÜLETEK FEJLESZTÉSE” c. projekt záró rendezvényére és az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatóra. A programon megjelent érdeklődőket és a sajtó képviselőit Huszár Gábor polgármester tájékoztatta a beruházás megvalósításának menetéről és a fontosabb elemekről.

 

 

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretén belül a TOP-2.1.2-15 „Zöld város kialakítása” tárgyú felhívás keretében a TOP-2.1.2.-15-VS1-2016-00002 azonosító számú projektet a Nemzetgazdasági Minisztérium Regionális Fejlesztési Operatív Programok irányító hatósága 239 millió forint támogatásban részesítette. A támogatás mértéke 100%.

Ebből a támogatásból valósult meg a Várkert útjainak felújítása, a növényállomány felmérése, cseréje, növelése, a szabadtéri színpad felújítása, a volt strand területén egy különleges, tavat is magába foglaló parkrész, fűszer- és gyógynövénykert, öntözőrendszer, komposztáló, homokozó és nyilvános toalett kialakítása.

Huszár Gábor polgármester elmondta, a tavasz folyamán válik igazán látványossá a beruházás, amikor is az elültetett növények kivirágoznak. Impozáns helyszíne lesz ez a terület a különböző városi rendezvényeknek, a szentgotthárdiak és a hozzánk ellátogató turisták számára pedig kedvelt pihenőhely lehet.

A projekt keretén belül meghirdetett rajzpályázat helyezettjeit a képviselő-testületi ülés elején díjazta a polgármester:

3. helyezett: Papfalvi Júlia (Szentgotthárd és Térsége Iskola Vörösmarty Mihály Gimnáziuma tanulója)

2. helyezett: Kovács Boglárka (Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5-8. Évfolyamos Általános Iskola tanulója)

1. helyezett: Horváth Rebeka (Szentgotthárd és Térsége Iskola Széchenyi István 5-8. Évfolyamos Általános Iskola tanulója).

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés