Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület

Rendkívüli ülést tartott a Képviselő-testület
2019. június 25. kedd, 09:14

Június 17-én rendkívüli ülés tartott a szentgotthárdi képviselő-testület. A napirendek között több pályázati projekttel kapcsolatos előterjesztést is megtárgyaltak, döntöttek az óvodai csoportlétszámok túllépésének engedélyezéséről és az M8 autóút kiépítéséhez kapcsolódó közvilágítási hálózatokról is.

Szentgotthárdon az elmúlt évek gyermeklétszám növekedése és az óvodai beiratkozási adatok alapján szükségessé vált a maximális létszám 20%-kal történő túllépése egyes csoportokban. Mivel a vonatkozó jogszabályi rendelkezések alapján erre lehetőség van, a szülői igények kielégítése, valamint elutasítások elkerülése miatt az Önkormányzat javasolta a fenntartó Társulási Tanácsnak, hogy 4 gyermekcsoportban engedélyezze 2019. szeptember 1. napjától a maximális létszámtól való eltérést.

A Képviselő-testület támogatta a MOTIVAGE projekt benyújtását az Interreg V-A Szlovénia - Magyarország Együttműködési Program keretében. A projekt kedvező elbírálás esetén - egészségügyi prevenciós és integrációs programok megvalósítása mellett – lehetőséget biztosít a térségi szolgáltatásként működő jelzőrendszeres házi segítségnyújtó rendszer komplex műszaki megújítására is: új, kétirányú kommunikációra alkalmas, a beteg állapotát folyamatosan figyelő és automatikusan jelző jelzőkészülékeket szereznének be a meglévő, immáron 13 éves rendszer és készülékek helyett a Gondozási Központ számára. Az Önkormányzat a Rendelőintézet számára rendelkezésre bocsátja az intézmény által biztosítandó önerő összegét 2.482,- EUR összegben a 2020., 2021. és 2022. évi költségvetés terhére. Emellett pedig javaslatot tettek a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulásnak, hogy az általa fenntartott Városi Gondozási Központ vonatkozásában támogassa a MOTIVAGE projekt benyújtását, illetve a megvalósításhoz szükséges önerőt 3.614 EUR összegben biztosítsa az intézmény költségvetésében.

A képviselők egyetértettek azzal, hogy Szentgotthárd Város Önkormányzata pályázatot nyújtson be „S-CONNECT” néven az Interreg V - A Szlovénia – Magyarország együttműködési program keretében, a következő konzorciumi partnerekkel: Radenci Önkormányzata, Lenti Város Önkormányzata, NK Maribor, Magyarországi Szlovének Szövetsége, Szlovén Olimpiai Bizottság. A pályázat egyik pillére egy sport akadémiai programsorozat megvalósítása, amelynek keretében a fent említett partnerek között jönne létre egy folyamatos kooperáció. Workshopok megszervezésére kerülne sor, ahol a szentgotthárdi érdeklődők is részt tudnak venni olyan eszmecseréken, melyeken nemzetközileg elismert trénerek és sportolók mondják el tapasztalataikat. A „Sport Academy”-vel szinkronban közös edzések, mérkőzések megvalósulása szintén tervezhető lenne, egyesületek és iskolák között is. A projekt másik pillére pedig egy kisebb infrastrukturális beruházás, amelynek eredményeképpen a szentgotthárdi sporttelepen egy lábtenisz pálya és egy technikai készségfejlesztést elősegítő rúgófal telepítése valósulna meg. Sikeres elbírálás esetén az Önkormányzat vállalja a szentgotthárdi projektrész előfinanszírozását és biztosítja az ehhez szükséges 6457,50,- EUR önerőt a 2020. évi költségvetés terhére.

Hozzájárultak ahhoz is, hogy Lendva Város Önkormányzatával és a muraszombati székhelyű szlovén PRAK TV AS szervezetekkel konzorciumban pályázatot nyújtson be az Interreg Szlovénia–Magyarország együttműködési program keretében. Célja, hogy a magyar-szlovén határ menti régióban szorosabbra vonja az intézményi együttműködést az éghajlatváltozás okozta negatív környezeti hatásokra való felkészülés terén. A támogatás elnyerése esetén a projekt keretében közös klímavédelmi stratégia és akciótervek készülnek, továbbá Szentgotthárdon és Lendván egy-egy klímavédelmi bemutató intézkedés és fásítás valósul meg. Sikeres elbírálás esetén Szentgotthárd Város Önkormányzata biztosítja a szentgotthárdi projektrész előfinanszírozását és biztosítja az ehhez szükséges 4.032 Euro EUR önerőt a 2020. és 2021. évi költségvetés terhére.

Az M8 autóút megvalósításához kapcsolódó utaknál – a rábafüzesi felhajtó ág előtt létesülő körforgalomnál, a rábafüzesi bekötőút korrekciónál és a rábafüzesi kerékpárút átvezetésénél – kiépítendő közvilágítási építmények tulajdonjogának kérdésében is hozott döntést a Képviselő-testület.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés