Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Sajtóközlemény az áprilisi polgármesteri határozatokról

Sajtóközlemény az áprilisi polgármesteri határozatokról
2020. május 18. hétfő, 12:13

A veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése szerint a települési önkormányzat képviselő-testületének feladat- és hatáskörét a polgármester gyakorolja. Ennek megfelelően április hónapban is polgármesteri határozatok születtek, amelyek meghozatala előtt minden kérdésben egyeztetett a képviselő-testület tagjaival és az adott témákban illetékes bizottságokkal. Jelen közleményünkben a 2020. április 15-i, 24-i és 30-i döntésekről adunk tájékoztatást.

A polgármester április 15-én fogadta el Szentgotthárd Város Önkormányzatának társadalmi, gazdasági programját.

A Széll Kálmán Ösztöndíjpályázat 2019. évi ösztöndíjasainak átdolgozott pályamunkáit is jóváhagyta a polgármester, egyben támogatta részükre az ösztöndíj második részletének folyósítását.

A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény alapján a gyermekek napközbeni ellátásáért térítési díjat kell fizetni, amelynek mértékét a fenntartó állapítja meg. A polgármester az intézmény vezetésének javaslatát fogadta el, vagyis a bölcsődei gondozási díj továbbra sem emelkedik: az elmúlt évekhez hasonlóan maradnak a jövedelemsávok azzal, hogy a díj maximális mértéke legfeljebb 795,- Ft/fő/nap lehet.

A RA-HU-MI 2012 Kft. a szentgotthárdi termelői piacon található ingatlanokban meglévő tulajdoni részarányai tekintetében az Önkormányzat továbbra sem kívánt az elővásárlási jogával élni.

A polgármester április 24-én jóváhagyta a Körmendi Rendőrkapitányság Szentgotthárdi Rendőrőrse 2019. évi tevékenységéről, Szentgotthárd város közbiztonságának helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló jelentését és megköszönte eddig végzett munkájukat. A Szentgotthárd Közbiztonságáért Közalapítvány, a Polgárőr Egyesület Szentgotthárd és a Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal Közterület-felügyeletének 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolóját tudomásul vette, és szintén köszönetét fejezte ki munkájukért. A beszámolókból kiderült, hogy a vagyon elleni bűncselekmények száma megemelkedett, ugyanakkor a közrend elleni, közterületi bűncselekmények száma, valamint a személy elleni és a közlekedési bűncselekmények száma tovább csökkent. A rendőrség aktívan folytatta bűnmegelőzési és közbiztonsági tevékenységét, kiemelten kezelte a gyermek- és ifjúságvédelmet, a drogmegelőzést és a megelőző vagyonvédelmet. A közterület-felügyelet az illetékességi területén mindent megtett a törvények, jogszabályok, rendeletek és a képviselő-testület által hozott rendeletek, szabályok és előírások betartása érdekében.

A polgármester elfogadta a Szentgotthárd Város Önkormányzata gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatainak 2019. évi ellátásáról szóló értékelését, egyben megköszönte az ezen a területen munkálkodó és munkájáról beszámoló valamennyi intézmény és szervezet munkáját. A beszámoló alátámasztja, hogy mennyire összetett és együttműködést és a feladatok összehangolását igénylő terület a gyermekvédelem.

Molnár Piroska, a Móra Ferenc Városi Könyvtár és Múzeum igazgatója nyugdíjba vonulása kapcsán a polgármester jóváhagyta a közalkalmazotti jogviszony 2021. február 28. nappal történő megszüntetését azzal, hogy Molnár Piroska igazgatót a 25 éves könyvtárigazgatói pályafutása alatt végzett kiemelkedő szakmai munkája elismeréseként jutalomban részesítette, továbbá részére 2020. július 1. napjától „címzetes igazgatói” címet adományozott. Az intézmény igazgatói beosztásának 2020. július 01. napjától 2021. június 30. napjáig történő ellátásával Horváth Tibornét, az intézmény igazgató-helyettesét bízta meg.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának 100%-os tulajdonában lévő Gotthárd-Therm Kft. által 2020. április hóban igényelt 30 millió HUF összegű éven belüli lejáratú munkabér-hitel MKB Banktól való felvételéhez hozzájárult a polgármester április 30-án, Szentgotthárd Város Önkormányzata ehhez készfizető kezességet vállalt.

A polgármester döntött lakásbérleti szerződés szociális alapon, határozott időre történő megkötéséről is.

A napirendi pontokkal és meghozott döntésekkel kapcsolatos kérdéseket, észrevételeket a szep.renata@szentgotthard.hu e-mail címen fogadjuk.

Szentgotthárd, 2020. május 11.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés