Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Semmelweis napi ünnepség

Semmelweis napi ünnepség
2019. július 04. csütörtök, 11:36

Semmelweis nap alkalmából köszöntötték Szentgotthárdon az egészségügyben és a szociális ellátásban dolgozókat tegnap este. A rendezvényre, amelyen kitüntetések átadására is sor került, megtelt a Refektórium. 

A Himnusz és Lang Márk, a Vörösmarty Mihály Gimnázium egykori diákjának szavalatát követően Huszár Gábor polgármester ünnepi köszöntőjét hallgathatták meg az érdeklődők. Beszédében hangsúlyozta, Szentgotthárd eddig is, és ezután is mindent megtesz annak érdekében, hogy az egészségügyi és szociális ellátórendszerekben dolgozók méltó körülmények között végezhessék el feladataikat.

A beszédet, valamint Páli Borka hegedűjátékát követően kitüntetés átadására került sor.

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 111/2019.sz. határozatában Dervarits Erika részére Szentgotthárd Város szociális területén, elsősorban a bölcsődei korosztály ellátásában végzett közel négy évtizedes lelkiismeretes szakmai munkája megbecsülése és elismerése jeléül Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért Díjat adományozott.

Dervarits Erika 1980 augusztusában állt a gyermekek szolgálatába, 39 éve kötelezte el magát a 0 - 3 éves korú gyermekek nevelésével, gondozásával. A mai napig egyazon munkahelyen, jelenlegi nevén a SZEOB Tótágas Bölcsődéjében látja el a nevelési-gondozási feladatokat.

Nehéz, felelősségteljes hivatást választott, s hivatása gyakorlásában pótolhatatlan szerepet tölt be a kisgyermekek szocializációjában egy olyan pályán, ahol hibázni nem lehet, csak mindennap megfelelni az elvárásoknak.

Munkáját töretlen lelkesedéssel, nagy szakmai elhivatottsággal, őszinte gyermekszeretettel, felelősségtudattal végzi. Tiszteli a gyermeki személyiséget, képes mindenkiben meglátni az értékeket. Tudatos, következetes nevelőként, gyermekközpontú szemléletével, biztos támasza a kisgyermekeknek, szüleiknek. Az évtizedek alatt emberi, szakmai sokszínűségével meleg, engedékeny magatartásával, formálja, óvja a gyermeket.

Szakmai továbbképzéseken szerzett többlettudását, szakmai tapasztalatát szívesen osztotta meg a hozzá forduló kolléganőivel. Munkabírása, szakmai ismerete példaértékű kollégái számára. Mer egyéni módon gondolkodni, véleményt nyilvánítani. Olyan munkatársa az intézménynek, akire mindig lehet számítani a feladatok megvalósításában, s teszi mindezt önzetlenül, ha kell még munkaidőn túl is.

E díj, méltó elismerése több évtizedes töretlen lendületű, lelkiismeretes munkájának.

Horváth Tamara furulya muzsikája után Huszár Gábor újabb elismerést adott át.       

Szentgotthárd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 111/2019.sz. határozatában Csicsai Ferencné részére Szentgotthárd város egészségügyi alapellátása területén végzett több mint három évtizedes lelkiismeretes, kiemelkedő szakmai munkája megbecsülése jeléül Szentgotthárd Egészségügyéért és Szociális Ellátásáért Díjat adományozott.

Csicsai Ferencné általános és középiskolai tanulmányait Szentgotthárdon végezte. 1982-ben kezdett dolgozni a mai nevén Markusovszky Egyetemi Oktató Kórház idegsebészeti osztályán. 1984-ben általános ápoló és asszisztens szakképesítést szerzett Szombathelyen. Tudásvágya ösztönözte arra, hogy munka mellett gyermekápolói és körzeti ápolói szakosítót is végzett.

A szakiskola elvégzése után Szentgotthárdon a Háziorvosi szolgálatnál előbb mint általános asszisztens, majd 1986-tól a III. sz. háziorvosi körzet körzeti ápolói feladatát látta el, 2009-től a körzet magánpraxissá válása óta az Aknay és Társa Bt. alkalmazottja.

Munkáltatója szerint szakmailag, erkölcsileg, emberileg megbízható munkaerő. Munkáját példamutató magatartással, elhivatottsággal, alázattal, kitartóan és megbízhatóan végzi.

A szakmai változásokat folyamatosan követi, munkája során alkalmazza.

Közvetlenségének, tisztelettudásának köszönhetően a betegek bizalommal fordulnak felé, szeretik és elismerik. A körülötte dolgozó kollégák megbecsülését, szeretetét élvezi.

Szorgalma, munkabíró képessége irigylésre méltó, a fiatalabb generáció számára példaértékű.

A fentiek alapján e díj méltó elismerés a több évtizedes lelkiismeretes munkáért.

Sarang Lili szaxofononjátéka és a JustFood Kft. jóvoltából egy kis fogadás zárta az ünnepséget.

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés