Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Szentgotthárdi siker a szekszárdi Íjász Európa- és Világbajokságon

Szentgotthárdi siker a szekszárdi Íjász Európa- és Világbajokságon
2021. augusztus 16. hétfő, 14:55

Több mint 500 versenyző részvételével rendeztek háromdimenziós (3D) íjász Európa- és Világbajnokságot augusztus 9-14. között Szekszárdon. 12 országból érkeztek versenyzők a rangos íjász rendezvényre, a legnépesebb náció természetesen a magyar volt, ahonnan közel 250-en neveztek.

A járványügyi intézkedések következtében a Nemzetközi Íjász Szövetség döntése szerint most a 2020-ban elhalasztott világbajnokságot is az idei Európa-bajnoksággal együtt rendezték meg, ezért duplán fontos volt a versenyzőknek a jó szereplés. A világeseményen tradicionális, vadász reflexes, csigás, berbó, olimpiai íjjal és számszeríjjal álltak rajthoz az íjászok, akiknek 5-40 méter távolságról kell célba találniuk. A nyitónapon Szekszárd központjában, a Béla király téren ünnepélyes megnyitón vehettek részt a sportolók. A keddi és szerdai napokon a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben az egyéni A döntőkbe a kvalifikációk legjobb hat versenyzője került be.

A Szentgotthárdi VSE íjász szakosztálya két fővel vett részt a rangos eseményen. Dallos Mariann és László tradicionális (nomád, pusztai) kategóriákban indultak. László a kezdeti biztató eredmény után a folytatásban visszaesve - az erős és népes mezőnyben - a 17. helyen végzett. Párja, Mariann egy kiegyensúlyozott versenyzéssel a selejtezőt megnyerve, az összesítésben az első helyen zárta a rangsorolót, és 11 pont előnnyel olasz riválisa előtt került be a szombati döntőbe, ahol folytatta a jó szereplést és a nap zárásaként győzedelmeskedett az Európa- és Világbajnokságon.

Gratulálunk a kiváló szentgotthárdi íjászoknak és további sok sikert kívánunk nekik!

 

Szerző: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés