Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Tájékoztatás Szentgotthárd téli útüzemeltetés

Tájékoztatás Szentgotthárd téli útüzemeltetés
2016. november 25. péntek, 12:39

Szentgotthárdon a város közúthálózatának gerincét képező utak állami tulajdonú és kezelésű összekötő utak részei, azok városi átkelési szakaszai, ezért az alábbiakban felsorolt városi utakon a síkosság mentesítés és hó-eltakarítás a Magyar Közút Nonprofit Zrt. feladata:

8-as számú főútvonal (Jakabháza városrész Fő út);

- Rábafüzesi bekötőút – Füzesi út – Széll Kálmán tér (7459. jelű út);

- Kossuth L. u. -  Kethelyi út, Mártírok út – Széchenyi u. - Tótfalusi út (7454. jelű út)

- Máriaújfalui út – Nyíres út (7455. jelű út);

- Árpád út – Apátistvánfalvai út (7458. jelű út);

- Május 1 út – Hunyadi út (Május 1 út – Ady E. utca közötti szakasza) – Ady E. utca a vasútállomásig (74328. jelű út).

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. körmendi üzemmérnökségének ügyeleti telefonszáma +3694819767, Soós Róbert üzemmérnökség vezető elérhetősége +36303001514. Az állami közútkezelő egyéb elérhetőségei:www.kozut.hu, e-mail: info@kozut.hu, az Útinform telefonszáma +3613362400, e-mail: utinform@kozut.hu

Az önkormányzati tulajdonú és kezelésű utakon a SZET Szentgotthárdi Kft. (Tel.: +3694553023) végzi a hó-eltakarítást és a síkosság mentesítést. Ezt a feladatukat mindig a hó-eltakarítási és síkosság elleni védekezési ütemterv alapján végzik. Az ütemterv alapján síkosság-mentesítés csak az önkormányzati kerékpárutakon és néhány veszélyes (beárnyékolt) útszakaszon történik folyamatosan. A többi útszakaszon csak hó-eltakarítás folyik a korábbi évek gyakorlatának megfelelően. A hó-eltakarítás mindig fontossági sorrendben, az ütemtervnek megfelelően történik, nem érnek oda mindenhová egyszerre.

A kézi hó-eltakarítás során az önkormányzati intézmények megközelítésének biztosítása, az önkormányzati területek előtti járdák, valamint a gyalogátkelőhelyek és az autóbuszöblök takarítása, síkosság-mentesítése a feladatuk.

Az ingatlanok, üzletek, vendéglátó-ipari egységek, elárusítóhelyek és társasházak előtt lévő járdaszakaszok (az ingatlan és az úttest közötti valamennyi járdaszakasz) takarítása, síkosság-mentesítése a tulajdonos/használó kötelessége. Ez általában nem okoz problémát a  családi házaknál, de vonatkozik a társasházakra is.   A legtöbb probléma ebből ott van, ahol a földszinten üzletek, az emeleten pedig lakások vannak. Itt okoz/okozott folyamatosan gondot, hogy kinek a feladata járda takarítása. Ennek a kérdésnek a rendezése a közös képviselő feladata és felelőssége. 

Kérünk mindenkit, hogy az adott időjárási, látási és útviszonyoknak megfelelően közlekedjen, a téli időjárási körülményekre felkészülve (pl.: megfelelő ruházat) és a téli útviszonyoknak megfelelően felkészített járművekkel, a hosszabb utazási idő figyelembe vételével induljon útnak.

 

Együttműködésüket köszönjük!

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés