Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Térítési díjakról és intézményvezetői kinevezésről is döntött a Társulás elnöke

Térítési díjakról és intézményvezetői kinevezésről is döntött a Társulás elnöke
2021. május 10. hétfő, 11:31

Mivel az önkormányzati társulások is a képviselő-testületek által átruházott hatáskörben járnak el, a központi útmutatásoknak megfelelően a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás hatáskörébe tartozó döntéseket továbbra is a Társulási Tanács elnöke hozta meg, de előzetesen most is kikérte valamennyi tagönkormányzat véleményét.

Ennek megfelelően az elnök jóváhagyta a Társulás 2020. évi zárszámadását, amelynek kiadási és bevételi főösszegét 605.799.386,- forinttal zárta a szervezet. A tavalyi gazdálkodásáról összességében elmondható, hogy a bevételek, a települési hozzájárulások és az államtól kapott támogatások biztosították az intézmények és a közösen működtetett szolgáltatások működését. Hitelállomány továbbra sem keletkezett, a rendelkezésre álló finanszírozással igyekeztek a leghatékonyabban gazdálkodni.

A Társulás idei költségvetési határozatának módosítása mellett az elnök – az intézmény javaslatai szerint - elfogadta a Városi Gondozási Központban alkalmazandó térítési díjakat is. A díjak meghatározásánál figyelembe vették az önköltség emelkedését, de tekintettel voltak a szolgáltatások szociális mivoltára is, így mindössze néhány százalékkal emelkedtek a tavalyihoz képest.

A 2020. évi belső ellenőrzési jelentés és a Család- és Gyermekjóléti Központ felügyeleti ellenőrzéséről szóló anyag jóváhagyásán túl a Társulás fenntartásában működő Tótágas Bölcsőde térítési díjaival is foglalkozott az elnök, ez alapján - az előzetes javaslatoknak megfelelően - a fizetendők továbbra is a 2013-as szinten maradnak.

A nevelőtestületi egyetértés után a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde intézményvezetésével továbbra is a jelenlegi igazgatót bízza meg a Társulás elnöke. A döntés alapján Varjuné Molnár Katalin 2026.07.31. napjáig igazgathatja a többcélú, közös igazgatású köznevelési intézményt.

(A fotó csak illusztráció)

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés