Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Üléseztek a polgármesterek

Üléseztek a polgármesterek
2019. március 28. csütörtök, 17:20

A járás valamennyi települését magába tömörítő Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás március 28-án tartotta soron következő ülését.

Elfogadták a 2018. évi költségvetésről szóló záró beszámolót, közte a társulási feladatellátás és a tavalyi számviteli beszámoló általános értékelését és a közösen fenntartott intézmények múlt évi gazdálkodásának elemzését. A Társulás több intézmény fenntartója, ezek: a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde, benne a Tótágas Bölcsőde intézményegység, a Játékvár Óvoda (Szentgotthárd), Micimackó Tagóvoda (Magyarlak), Csillagvirág Tagóvoda (Csörötnek), továbbá a Városi Gondozási Központ és a Család- és Gyermekjóléti Központ. A Társulás 2018. évi kiadási és bevételi főösszeget 587.114.286,- forintban hagyták jóvá.

Módosították a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde alapító okiratát, illetve elfogadták az intézmény beiskolázási tervét is, valamint a Társulás 2019. évi közbeszerzési tervét.

A Városi Gondozási Központ által biztosított személyes gondoskodás körébe tartozó szociális szolgáltatások térítési díját a tárgyévre vonatkozón április elsejéig kell megállapítani. Az intézményvezető ugyan több szakfeladaton javasolt inflációt meghaladó emelést, de az intézménynek az emelkedéseket (vásárolt élelmezés, üzemanyag árak, szakképzett minimálbéremelkedés) is figyelembe kell venni úgy, hogy a tervezett bevételeket is az év során teljesíteni tudja. A polgármesterek a javasolt térítési díjakkal egyetértettek.

Elfogadták a gyermekek napközbeni ellátásáért fizetendő 2019. évi térítési díjakat is: a bölcsődei gondozási díj továbbra sem emelkedik, az elmúlt évekhez hasonlóan maradnak a jövedelemsávok azzal, hogy a díj maximális mértéke legfeljebb 795,- Ft/fő/nap lehet.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés