Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Ünnepelték a pedagógusokat, többen kaptak kitüntetést

Ünnepelték a pedagógusokat, többen kaptak kitüntetést
2018. június 12. kedd, 11:22

Szentgotthárdon június 4-én a Refektóriumban tartották a városi pedagógusnapot. Átadták a gyémánt és arany díszokleveleket és a szentgotthárdi önkormányzat a 2017/2018-as Tanév Pedagógusa Szentgotthárdon elismerését, amit az idén Kiss Eszter, Lászlóné Király Tünde, Pável Tamás, Soós János és Bedics Sándor vehetett át a polgármestertől. A Szentgotthárd Közoktatásért Díjat Bartakovics Ilona óvodapedagógus, Herczegné Eszes Ilona tanító és Jandrasits Józsefné matematika-orosz szakos tanár kapta.

A Himnusz eléneklése után Lackfi János: Tanári ária című versét Szép Renáta mondta el, majd Domiter Judit, intézményi ügyintéző köszöntötte a résztvevőket. Huszár Gábor polgármester egykori kollégáit és pályatársait, óvodapedagógusokat és Kissné Köles Erika szlovén nemzetiségi szószólót köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott.

„Hagyományainkhoz híven június első vasárnapjához közeli időpontban köszöntjük a pedagógusokat, immár 1951 óta. Azokat, akik a változó és bonyolult világban is lelkiismeretesen teljesítik feladataikat és hozzájárulnak a felnövekvő generáció megfelelő szemléletformálásához. Hitem és meggyőződésem, hogy az iskola mindenkor értékteremtő és kultúrateremtő intézmény, amely nem elégedhet meg azzal, hogy szolgai módon, pusztán megrendelői igényeket teljesít. Hiszem, hogy a gyermekeket szeretni és biztatni kell, hogy egészségesen fejlődjenek, s az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban biztonságot nyújtó érzelmi környezetet kell teremteni számukra képességeik szabad kibontakoztatásához. Ehhez kellenek önök, akik elhivatottan oktatnak-nevelnek, és példamutató, őszinte, hiteles személyiségként állnak a gyerekek előtt.

Annak ellenére, hogy 2017. óta már csak az óvodában lát el fenntartói feladatokat az önkormányzat, az iskolákat sem felejtette el. Továbbra is kiemelten fontosnak tartja azokat a projekteket – intézményi fejlesztéseket, beruházásokat – melynek kapcsán a város oktatási intézményeinek tanulóit és a pedagógusok oktató-nevelő munkáját továbbra is segítheti. Az óvodában hamarosan új tornaszobát fognak kialakítani, sikeres energiapályázat valósulhat meg az Arany iskolában és a gimnázium sportcsarnokában, a Széchenyi iskola tornacsarnokának III. ütemű felújítása kezdődhet, és az iskola főzőkonyháját is korszerűsítik.  Beszéde végén a polgármester ezt mondta: kívánom, hogy továbbra is maradjanak ilyen türelmes, lelkiismeretes tanítók, figyelmes tanárok, kedves terelgető óvónők.

Az ünnepségen, arany és gyémánt díszokleveleket adtak át öt nyugdíjas pedagógusnak. Szép városi szokás, hogy a kitüntetetteket egykori tanítványaik méltatják, hol humorral, hol meghatódással, de mindig nagy-nagy szeretettel és meglepetés ajándékkal.

A Pécsi Tudományegyetem, a Pécsi Tanárképző Főiskola jogutódjaként Arany díszoklevelet adományozott Herczeg Katalin biológia-testnevelés szakos pedagógusnak.

Az ünnepi aktus után Bartos Erika: Felnőtt című versét adták elő az óvodások: Bajzek Fanni, Kertész Adél, Németh Alíz, Németh Lilla, Oroszlán Emma, Ropos Anna, Vass Laura, Zsoldos Diána, Tóthné Monek Zsuzsanna óvónővel.

A Soproni Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kara, mint a Soproni Óvónőképző Intézet jogutódja, szeptemberben, a tanévnyitón adja majd át az Arany Díszoklevelét Pintér Ferencné, Csuk Béláné, Právetz Antalné óvodapedagógusoknak. Az egykori óvónőket pályatársaik méltatták, akik továbbviszik azt a jó szellemet, gyermekszeretet, amit tőlük „lestek el”.  Az Eötvös Loránd Tudományegyetem, mint a Kőszegi Állami Tanítóképző Intézet jogutódja Gyémánt Díszoklevelet adományozott Molnár Józsefné tanítónak, őt is egykori kollégája, Kovács Jánosné méltatta.

A Partium Alapfokú Művészeti Iskola néptáncosai mezőségi táncot adtak elő.

A szentgotthárdi önkormányzat a 2017/2018-as Tanév Pedagógusa Szentgotthárdon elismerését Huszár Gábor polgármester adta át, amit Kiss Eszter, Lászlóné Király Tünde, Pável Tamás, Soós János és Bedics Sándor vehetett át. Tanítványaik méltatták pályafutásukat.

Az ünnepségre alkalmi kórust alakítottak az Arany iskola pedagógusai, két dallal színesítették a programot (betanította Horváthné Kovács Adrienn) és az idén 30 éves Rábavölgyi Vonószenekar két tagja, Kövesdi Anna Róza és Páli Borka Sosztakovics duó – Preludium és Gavott művét adták elő, zongorán kísért Páliné Herczeg Anita.

Az idén 30 éves Arany iskola gálaműsorán már hallhatták Petőfi Sándor: Arany Lacinak c. versét, Klujber Dominik 4. c osztályos tanulótól, újra nagy sikert aratott vele.

A Szentgotthárd Közoktatásáért Díjat Bartakovics Ilona óvodapedagógusnak adta át Huszár Gábor polgármester. Közel négy évtizedes, magas színvonalú és példaértékű munkájának elismerése a díj, hangzott el az ünnepségen.

Bartakovics Ilona pályafutását, a szlovén nemzetiség megmaradásáért végzett tevékenységét is kiemelve, köszöntötte Kissné Köles Erika a szlovén nemzetiség parlamenti szószóló.

Ugyancsak Szentgotthárd Közoktatásért Díjat kapott Herczegné Eszes Ilona, tanítónő a szentgotthárdi  iskolákban végzett negyven éves lelkiismeretes, kiemelkedő tanítói munkája elismeréseként.

Szentgotthárd Közoktatásért Díjban részesítette az önkormányzat Jandrasits Józsefné, matematika-orosz szakos tanárt, ő is közel négy évtizedig tanított a Széchenyi iskolában.

Az ünnepséget fogadással zárták (a JustFood Kft felajánlása volt).

 

Fotó: Molnár Piroska

Szerző: Treiber Mária
Forrás: Szentgotthárd Város Önkormányzata
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés