Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

Vállalkozói fórumot szervezett a Dél-vasi Paktum

Vállalkozói fórumot szervezett a Dél-vasi Paktum
2019. május 28. kedd, 09:40

Partnerségi ülés keretében vállalkozói fórumot szervezett a Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum Iroda Rábahidvégen, a Csodaszarvas Tájparkban.   Köszöntőt Breznovits István,a Nyugat-Pannon Terület- és Gazdaságfejlesztési Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. szolgáltatási csoportvezetője mondott. 

 

Arról beszélt: a paktum program egyik legfontosabb célja, hogy információval, tudással, ismerettel támogassa a vállalkozókat. A projekt a munkavállalást segíti, legyen a dolgozó épp munkanélküli, állásváltoztató vagy akár vállalkozó, hiszen valamennyien foglalkoztatásban vagyunk valamilyen formában. A paktum a foglalkoztatási szegmens minden területét szeretné segíteni a maga eszközeivel. A legutóbb szervezett partnerségi ülésen a vállalkozók információval való segítése került a fókuszba. Egyébként is az egyik legsikeresebb az utóbbi időben az a támogatási forma, amely a járási kormányhivataloknál érhető el és a vállalkozóvá válást támogatja, segíti. A cél a foglalkoztatásban, hogy mindenki elegendő információ birtokában azt a formát választhassa a munkaerőpiacon, amely az egyéniségének, habitusának leginkább megfelel. Aki alkalmazottként tud jól teljesíteni, az ilyen státuszban helyezkedjen el, aki pedig a vállalkozások vezetéséhez ért, ezen a területen bontakozhasson ki. A paktum program mindkét esetben segíthet. A cégeknek abban, hogy megfelelő munkaerőt találjanak, a vállalkozásoknál pedig akár azok elindításához, az önfoglalkoztatóvá váláshoz segítheti fontos információkhoz jutni az ebben gondolkodó munkavállalót. Ez utóbbiak számára, a vállalkozást indítani szándékozóknak illetve a már vállalkozást működtetőknek szervezték a rábahidvégi fórumot a paktum iroda munkatársai. „Vállalkozási formák-gazdasági környezet-adózási tanácsok” címmel Landherr Attila, a Laconto Könyvelő iroda ügyvezetője tartott előadást. A résztvevők egy valóban szakavatott, tapasztalt, a vállalkozások könyvelésében professzionálisan teljesítő szakembertől hallhattak tanácsokat. Landherr Attila a vállalkozási formákat sorolta és azt is kifejtette, melyik miért lehet hasznos a gazdasági vállalkozások területein tevékenykedőknek. Arra szintén felhívta a figyelmet: a vállalkozások alapításánál azt is felelősséggel, jól átgondoltan el kell dönteni: egyedül vagy családi, társas formában vállalkozzunk-e. Mindegyik előnyét és lehetséges nehézségeit is sorolta a szakember. A délután legfontosabb hívószavai voltak a könyvelési szakterületet érintően többek között a költséghatékony működtetés, az objektív elszámolás, az optimalizált adózás, az adókedvezményekkel való élni tudás, a költségelszámolás, az adózási morál, mint érték hangsúlyozása, az adó optimalizálása és a racionalizálás. Az érdeklődők mindegyik fogalomról alapos és gyakorlati példákkal alátámasztott magyarázatokat kaptak a szakembertől. Az előadás után kérdéseket tettek fel az érdeklődők az előadónak, majd falusi vendégasztal keretében a helyben termelt és előállított élelmiszerek felhasználásával készült finomságokat kóstolhatták meg a résztvevők a Csodaszarvas Tájpark vendégeiként.

A rendezvény megszervezését a A DÉL-VAS MEGYEI GAZDASÁG- ÉS FOGLALKOZTATÁS-FEJLESZTÉSI EGYÜTTMŰKÖDÉS A HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS SZOLGÁLATÁBAN TOP-5. 1.2-15-VS1-2016-00001 projekt támogatta.

 

 

Forrás: Dél-Vasi Foglalkoztatási Paktum Iroda
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés