Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Városi megemlékezés

Városi megemlékezés
2018. augusztus 21. kedd, 08:40

Szentgotthárd városa augusztus 20-án nem csupán az államalapításról emlékezett meg, hanem a település alapításának 835., városi rangra emelésének 35., és Dr. Vargha Gábor halálának 70. évfordulójáról is. 

Szentgotthárd Város Fúvószenekarának térzenéje vezette fel az ünnepi szentmisét, amelynek keretében önkormányzati kitüntetetések átadására is sor került. 

Pável Tamás, a Vörösmarty Mihály Gimnázium tanára Szentgotthárd város diáksport életében végzett több évtizedes kiemelkedő és lelkiismeretes szakmai munkájának elismerése s megbecsülése jeléül
Szentgotthárd Testnevelési és sport díját kapta. 

Pável Tamás 1996 óta tanít testnevelést a Vörösmarty Mihály Gimnáziumban. Szakmai-pedagógiai munkája, az utánpótlás nevelés terén végzett tevékenysége és diákjai versenyeredményei kiemelkedőek. Az elmúlt évek alatt nagy gondot fordított arra, hogy tanítványaival megszerettesse a sportot. Edzőként számos sikert aratott, az általa felkészített csapatok évek óta kiváló eredményeket érnek el körzeti, megyei és országos versenyeken. A diákolimpiákon több országos siker is született, hosszan sorolhatnánk az előkelőbbnél előkelőbb helyezéseket mind a kézilabda mind pedig a labdarúgás terén. 2018-ban a gimnázium lány kézilabda csapata első helyezést ért el a diákolimpia országos döntőjében. Pável Tamás a torna „Legjobb felkészítő, testnevelő” díját is hazahozhatta. Eredményeivel nemcsak a gimnázium, hanem a város hírnevét is öregbíti. A diák- és szabadidősport, valamint a versenysport területén nyújtott kiemelkedő munkájának méltó elismerése e díj.

Simon Miklósné a közösség érdekében végzett önzetlen munkája elismerése és megbecsülése jeléül „Szentgotthárd Városért" kitüntetésben részesült. 

Simon Miklósné Mosonyi Piroska 1962-ben került Szentgotthárdra, amikor az ÁFÉSZ-hez hívták dolgozni. Akkoriban az ÁFÉSZ-nél még működtek szakcsoportok, a közösségi kertek a kert szakcsoporthoz tartoztak, melynek könyvelését ő látta el. Bérelt egy kis területet és kertészkedni kezdett, közben könyvekből, folyóiratokból képezte magát így szerzett szakmai tudást a gyümölcs és zöldségtermesztés terén. 1996-ban választották meg a Kertbarátok Egyesülete elnökének, az általa kialakított szabályzat biztosítja a működés rendjét. Az egyesületi munka mellett szorgalmasan, nagy hozzáértéssel gondozza saját 1000 négyzetméteres kertjét. Tapasztalatait továbbadja, előadást szervez, segíti a város kezdeményezéseit, tevékeny részt vállal „A legszebb konyhakertek” program lebonyolításában. Alapító tagként tevékenykedik a Foltvarrók klubjában és tagja a Szentgotthárdi Énekegyesületnek is. Önzetlen munkájának méltó elismerése e díj.

A szentmisét emléktáblaavatás követte, Dr. Vargha Gábor egykori lakóházának falán helyezett el az önkormányzat emléktáblát, amelyet Huszár Gábor polgármester és Edwige von Zedtwitz, Dr. Vargha Gábor dédunokája leplezett le. Az egybegyűlteknek Csuk Ferenc méltatta a 70 éve elhunyt városatya érdemeit. 

A Pável Ágoston Múzeumban Katona Beáta tanárnő mutatta be a Dr. Vargha Gábor életét és munkásságát feldolgozó kiadványt, majd Huszár Gábor megnyitotta a kiállítást, illetve aláírta a Halhatatlanok Aranykönyvének első bejegyzését, Dr. Vargha Gábor beiktatását. 

A déelőtti program zárásaként az önkormányzat és a rokonok megkoszorúzták Dr. Vargha Gábor sírját. 

 

Fotó: Bana Ferenc

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés