Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 3. szám
Hírek

Videópályázat - Milyen jó, hogy itt vagyunk

Videópályázat - Milyen jó, hogy itt vagyunk
2020. május 20. szerda, 11:16

Nemzeti Összetartozás Napja – „Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága.

Június 4-e, a nemzeti összetartozás napja alkalmából, az erős magyar közösségek és a nemzeti összetartozás éve keretében fiataloknak szóló videópályázatot hirdet a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága Milyen jó, hogy itt vagyunk” címmel.

Meséljük el együtt, milyen jó, hogy itt vagyunk – 100 év után is a Kárpát-medencében és a nagyvilágon! Ezzel a gondolattal, az Ismerős Arcok Nélküled című dalának, az összmagyarság „nem hivatalos himnuszának” közismert sorával fordulunk a magyar fiatalokhoz szerte a világon. Kérdezzétek meg szüleiteket, nagyszüleiteket, mondjátok el barátaitokkal, a szomszéd nénivel, az osztályfőnökkel vagy bárkivel, mit jelent Nektek a nemzeti összetartozás!

A pályázatra 10-25 év közötti külhoni és anyaországi fiatalok jelentkezhetnek olyan, telefonnal vagy akár kamerával készült alkotással (kisfilmmel vagy videóüzenettel), amelyben bemutatják, mit jelent számukra az összetartozás.

A pályamunkákat két kategóriában várjuk:

1. videóüzenet;

2. kisfilm.

A fiatalok három korcsoportban jelentkezhetnek: 10-14 évesek, 15-18 évesek, 19-25 évesek korosztálya. Az alkotások hossza minimum 15 másodperc, maximum 5 perc lehet. 

Az elkészült anyagokat az osszetartozunk@hatartalanul.net címre kell elküldeni bármilyen fájlküldő rendszeren keresztül, a következő adatok feltüntetésével: az alkotó neve, életkora, az alkotás címe (ha van), a készítő elérhetősége, a rögzítéshez használt eszköz típusa. Jelentkezési határidő: 2020. május 25., éjfél.

A pályamunkákat nemcsak a Kárpát-medencéből, hanem a diaszpórából is várjuk!

A legjobb alkotás mindhárom korcsoportban 300 000 Ft összegű pénzjutalomban részesül, valamint értékes különdíjakkal jutalmazzuk a nemzeti összetartozás üzenetét legjobban, legkreatívabban kifejező alkotásokat.

A legszínvonalasabb pályaműveket 2020. június 4-én, a nemzeti összetartozás napján a nagyközönségnek is bemutatjuk.

A pályázat célja, hogy megemlékezzünk a trianoni békediktátum századik évfordulójáról, és a járványügyi helyzet miatt szinte mindenhol elmaradó június 4-i megemlékezések helyett a virtuális térben erősítsük a világ magyarságának határokon átívelő összetartozását.

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés