Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Hírek

X. Maria Bild-i gyalogos zarándoklat

X. Maria Bild-i gyalogos zarándoklat
2016. június 18. szombat, 06:14

A Keresztény Megmozdulásokért Egyesület mindenkit vár a 2016. június 25-én megrendezendő tizedik Maria Bild-i gyalogos zarándoklatra. 

A legenda szerint Badafalvára - a mai Maria Bildre - 1739-ben Hauer Gellért perjel magával hozta a Könnyező Máriapócsi Szűzanya csodatevő kegyképének egy másolatát, majd ezt egy, a falu közelében álló tölgyfára erősítette. A kegyképnél imameghallgatások történtek, és a falu lakói akárhányszor bevitték a faluba a képet, az csodálatos módon mindannyiszor visszatért a tölgyfára. Ezért aztán a helyiek 1788-ban templom építésbe kezdtek, és a képet, mely addig a tölgyfán lógott, a főoltárra helyezték.

A kegyhelyre Szentgotthárdról és Muraszombatból egyaránt érkeztek zarándokok, így Maria Bild hamarosan búcsújáró hellyé vált. Trianon után azonban ez a szokás megszakadt. 87 évvel később - 2007-ben - néhány lelkes szentgotthárdi hívő megalapította a Keresztény Megmozdulásokért Egyesület Szentgotthárd egyesületet, azzal a céllal, hogy felpezsdítse Szentgotthárd város Keresztény életét, és ennek első lépéseként elhatározta, hogy feleleveníti ezt a régen feledésbe merült zarándoklatot.

Azóta minden év júniusában nekivágunk ennek a 22 kilométeres távnak, melyet rendszerint Brenner János vértanú boldoggá avatásáért ajánlunk fel. Az első Maria Bildre induló zarándoklat óta 10 év telt el, s ezalatt az idő alatt több száz embert sikerült megmozdítanunk, hogy felfedezzék a zarándoklás szépségét és örömét. Ezalatt az idő alatt rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Volt, hogy hőségriadóban vágtunk neki az útnak, de volt, hogy esőben kellett mennünk, mégis minden alkalommal mindenki tudta teljesíteni a távot, sikerült eljutnia Máriához, és rengeteg szép élménnyel gazdagodva, lélekben feltöltődve térhetett haza.

Zarándoklatunk 22 kilométer hosszú, egész napos esemény, de nem megerőltető tempójú gyaloglást kíván meg. Habár Maria Bild egy dombtetőre épült és Máriához vezető út nem mindig könnyű, de a táj szépsége valamint a zarándoklás öröme garantáltan mindenkit kárpótol fáradalmaiért!

Ennek szellemében mindenkit várunk sok szeretettel a június 25-én megrendezendő tizedik Maria Bild-i gyalogos zarándoklatunkra. A zarándoklat a zsidai Jó Pásztor (Brenner) kápolnától reggel 7:30-kor indul, de a zarándoklathoz csatlakozni lehet 8:00-kor a szentgotthárdi Nagyboldogasszony (Barokk) templomnál is. A szentmise a Maria Bild-i templomban déli 12 órakor kezdődik, ide várjuk azokat is, akik valamilyen oknál fogva nem tudnak velünk zarándokolni!

További információk és térkép a zarándoklatról weboldalunkon találhatók.

Forrás: Keresztény Megmozdulásokért Egyesület
Képek
Eseménynaptár
2014. november
HKSzeCsPSzoV
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Facebook
hirdetés
St. Gotthard Spa & Wellness Andante RestaurantHotel Lipa
hirdetés