Pályázatok
Pályázatok
Rendezvények 2019.
Rendezvények 2019.
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
IX. évfolyam 7. szám
Kiemelt hírek

A leköszönő és az új vezérigazgató vizitált az Allisonnál

A leköszönő és az új vezérigazgató vizitált az Allisonnál
2018. január 24. szerda, 22:08

Miután csaknem 18 évig – a cég története során a leghosszabb ideig - irányította az Allison Transmission-t, Lawrence E. Dewey, a vezérigazgató 2018. május 31-én nyugdíjba vonul. A vállalat igazgatótanácsa már tavaly döntött utódjáról, s a pozícióra David S. Graziosi-t nevezte ki.

A vállalatnál jelenleg a feladatkör átadása zajlik. E tevékenység keretében érkezett a jelenlegi és a jövőbeni két vezető január 18-án Szentgotthárdra, akiket a gyár igazgatója, Rezsnyák Péter fogadott, s egy rövid megbeszélést követően együtt indultak a termelő területre, hogy a gyártás folyamatával, illetve a legfontosabb feladatokkal közösen ismerkedjenek meg. A látogatás során a két vezető kérdéseinkre is válaszolt.

- Milyen tanácsokkal látja el az utódját a magyar gyárral kapcsolatban? – kérdeztük L. Deweytől.

- Nem igazán tudnék olyan tanácsot adni, amit ő már ne tudna amúgy is, hiszen David immár 10 éve dolgozik az Allisonnál. Ismeri a vállalatot.

- Mi a véleménye a szentgotthárdi üzemről, és milyen tervek vannak vele kapcsolatban? – tettük fel a kérdést az utódnak, D. Graziosinak.

- A gotthárdi Allison gyárnak kulcsfontosságú szerepe van a cégen belül. Elkötelezett csapat dolgozik itt, akik nagyszerű munkát végeznek, és ezzel járulnak hozzá a vállalat sikeréhez. Elsősorban a kiváló minőségű termékek gyártásával tűnnek ki, a műszaki tudásuk kiemelkedő. Keményen dolgoznak, minden apró részletre odafigyelnek, és nagyon koncentrált a munkájuk. Ezért lehetnek a gyár üzleti mutatói is kiválóak. Abban is nagyon jó ez a gyár, hogy gyorsan reagál a változó vevői igényekre, ami a mi iparágunkban gyakran előfordul. Természetesen továbbra is számítunk tehát az itt készülő kiváló termékekre.

- Várható-e valamilyen bővítés a gyárban?

Amennyiben a globális igények úgy alakulnak, a szentgotthárdi gyár is szóba jöhet, amikor bővítésről döntünk. A lehetőség is megvan, hiszen a termelő csarnok mintegy harmada felszabadítható terület lehet.

- Milyen a kapcsolatuk a szomszédos Opel-gyárral, változik-e ez a jövőben?

- Az eltelt évek alatt kiváló kapcsolat alakult ki az Opel-gyár vezetőségével és dolgozóival, köszönet illeti őket azért a nagyon fontos támogatásért, melyet az Allisonnak nyújtanak. Teljesen elégedettek vagyunk ezzel a kapcsolattal, és nagyra értékeljük az együttműködésüket. Ma is volt egy rövid találkozónk, ahol megerősítettük ezt.

A leköszönő és az új vezérigazgató látogatása során rövid ünnepségre is sor került, melyen Lawrence Dewey megköszönte a munkatársak hatékony hozzájárulását az Allison eddigi sikereihez. A leendő igazgató, David Graziosi pedig azokat az üzleti mutatókat méltatta, melyekben a gyár kiemelkedő eredményeket mondhat magáénak. A sor egész hosszúra nyúlt. 2018-ról szólva pedig elmondta, hogy kihívásokkal teli, dolgos év áll a gyár előtt. A rövid háziünnepség végén Rezsnyák Péter a szentgotthárdi munkatársak nevében ajándékot nyújtott át Dewey úrnak. Az üveg dísztárgyra a szentgotthárdi gyárcsarnok körvonalait gravírozták.

Szerző: Lendvai Emil
Képek