Pályázatok
Pályázatok
Rendezvények 2019.
Rendezvények 2019.
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
IX. évfolyam 7. szám
Kiemelt hírek

Advent és karácsony a városban

Advent és karácsony a városban
2017. január 13. péntek, 11:33

Szentgotthárdon a Pannon Kapu Kulturális Egyesület néhány év kihagyás után visszahozta a Karácsony határok nélkül közkedvelt programsorozatot. Az adventi időben bőven jutott a programokból. Támaszkodtak a helyi kulturális csoportokra és szervezetekre, jó partnernek bizonyultak az iskolák, a kórusok, az önkormányzat és a város gazdasági társaságai.

Az advent kezdetét minden évben jelző, és tradicionálisan a rábakethelyi templomban tartott gyertyagyújtástól, és a kórusok fellépésétől, szinte december 24-ig tartott a sokszínű sorozat, bárki találhatott kedvére való szórakozást. Az ünnepre való készülődés áhítatát a templomban és a Színházban tartott koncertek, előadások segítették. Sokan a hideggel dacolva állták végig a szabadtéri előadásokat, a Bon-bon Együttes és az Ismerős Arcok Zenekar élő koncertjét.

Odabenn és idekint együtt lélegzett, örült és segített is Szentgotthárd, kicsik és nagyok készültek a karácsonyra. Összeállításunk nem lehet teljes, fotókat és emlékeket villantunk föl 2016 decemberéből.

Kórusok karácsonyi hangversenye

A Szentgotthárdi Énekegyesület karöltve a Pannon Kapu Kulturális Egyesülettel a tavalyi évhez hasonlóan, az idei örömteli várakozás egyik programjaként rendezte meg a városban működő kórusok hangversenyét. December 18-án a barokk templomban adott koncert csúcspontjaként a Békefi Népdalkör, a Rábafüzesi Német Asszonykórus, Szentgotthárd Város Vegyeskara, a Szivárvány Kórus, valamint a Templomi kórus tagjai közösen, Händel: Örvendj világ című dalát adták elő. 

„Bűvös éj” – az Arany János Általános Iskola ünnepi műsora

A szentgotthárdi Karácsony Határok Nélkül programsorozat utolsó rendezvénye az Arany János Általános Iskola „Bűvös éj” című ünnepi műsora volt, december 20-án. A nagyszabású, közel 150 szereplőt felvonultató színházi előadás méltó lezárása volt a kisváros karácsonyváró ünnepi készülődésének.

Az Arany János iskola tanulói és tanítói a Takács Jenő Zeneiskola tanárainak közreműködésével valóban elhozták a várva várt bűvös éj hangulatát a teltházas közönség számára. A szánkózó, hógolyózó, hóembert építő gyerekek felidézték a tél örömeit, a zenés-táncos produkciók, a mézeskalácsot sütő kismanók vidám perceket szereztek. A szívmelengető versek, jelenetek és dalok, a gyertyákkal táncoló gyereksereg mindenkiben felidézték a meghitt, boldog ünnep pillanatait. S a záródal, melyet minden szereplő együtt énekelt a színpadon, már a következő esztendő, vagy ha úgy tetszik, a jövő nemzedék üzenete mindannyiunk számára: … egy új lap, melyre bármi írható.”

Köszönet!

Szentgotthárdon 2016. december 23-án az Üvegkutya Pavilonnál Horváth Balázs második alkalommal lepte meg a rászorulókat egy tál meleg étellel. Ehhez kapcsolódva adománygyűjtést is szervezett. Az adakozók egy tányér gulyást kaphattak. Idén az összegyűlt pénzt iskolánk eltérő tagozatán tanuló gyermekek számára ajánlotta fel Balázs.

Ezúton szeretnénk megköszönni Balázsnak és segítőjének, Hevesi Áronnak, ill. a jószívű adakozóknak, hogy összesen 121. 100 Ft-ot fordíthatunk fejlesztő játékok vásárlására. A gyerekek az adományt jelképesen január 3-án vehették át. A tagozaton dolgozó pedagógusaink segítségével mihamarabb kiválasztjuk a megfelelő játékokat, hogy tanulóink birtokba vehessék azokat.

Schleipfnerné Gáspár Andrea /tagintézmény-vezető/

A fürdő decemberi meglepetése

December 12-én és 13-án hátrányos helyzetű és speciális nevelést igénylő gyermeket látott vendégül a St.Gotthard Spa & Wellness fürdő.

A hátrányos helyzetű gyermekeket a délutáni élményfürdőzés után uzsonnával vendégelték meg és karácsonyi ajándékcsomagokat is kaptak a felajánlók és támogatók (Gotthard Therme Hotel & Conference, Andante étterem, Hotel Lipa, Zsida Termál Panzió, Szalainé Kiss Edina, Egészségfejlesztési Iroda Szentgotthárd, Cash Signal Kft) jóvoltából. 

December 13-án a speciális nevelési igényű gyermekeket fogadták fürdőzésre, ők is kaptak ajándékcsomagot. Cserébe a gyermekek karácsonyi műsorral lepték meg vendéglátókat.

Mindkét csoport nagyon örült az ajándékoknak és a fürdőzésnek.

 

Forrás: Szentgotthárd Város Önkormányzata