Pályázatok
Pályázatok
Rendezvények 2019.
Rendezvények 2019.
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
IX. évfolyam 7. szám
Kiemelt hírek

Beszámolunk a márciusi sporteseményekről

Beszámolunk a márciusi sporteseményekről
2017. április 04. kedd, 16:07

Eredményekben gazdag volt a tavasz első hónapja a szentgotthárdi sportéletben. Kick-boxos, sakkos, futó, úszó, és tornász sikerekről számolunk be. 

Kick-box Országos Diákolimpiai Döntő


Március 25-én Országos Kick-Box Diákbajnokságon vettek részt az ifjú szentgotthárdi versenyzők Békéscsabán. A Skorpió SE-ből 3 sportoló indult ezen a nagyszabású viadalon pontfighting szabályrendszerben.
Bedi Miklós magabiztos, nagyon szép küzdelemben utasította maga mögé a vetélytársait, és lett súlycsoportja győztese. Tóth Bence tudását és rutinját kihasználva sikeresen menetelt a döntőig, ott sajnos meg kellett hajolnia egy nálánál fizikálisan erősebb és tapasztaltabb debreceni versenyző előtt. Kropf Bence sorsolása nem volt túl kedvező, súlycsoportja egyik legjobbját kapta, akivel még az első menetben tartotta a lépést, de sajnos a második menetben már "elfogyott" Bence ereje, és kitartása. Összegezve egy sikeres és szép napot zártak a gotthárdi diákok Békéscsabán, a látottak alapján tekinthetnek a következő versenyek elé.
Eredmények: Gyermek kategória 28 kg ifj. Bedi Miklós arany, Cad1 kategória Kropf Bence -32kg kiesett, Cad2 kategória Tóth Bence -63kg ezüst.


Sakk sikerek


A Szentgotthárdi Sakkegyesület ifjú versenyzőjének Librecz Lénárdnak esemény telien zajlottak az év első hónapjai, ugyanis több nívós sakkversenyen is indult.
Először február 18-án, Mosonmagyaróváron versenyzett, az egyedülálló helyszínen megrendezett IV. Futura Sakk-karneválon, amelynek a névadó „FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont" adott otthont - ez funkcióját tekintve hasonló a budapesti Csodák Palotájához. A gyerekek versenyében 28-an versenyeztek. A versenyzők 7 fordulós, svájci rendszerben, 15-15 perces játékidővel küzdöttek a helyezésekért. A különböző U8-as, U10-es és U12-es korosztályban indulókat a verseny végén korcsoportonként külön értékelték, de a gépi párosításnak köszönhetően a verseny során az idősebb és fiatalabb versenyzők közül bárki összekerülhetett bárkivel. A Szentgotthárdi Sakkegyesületet és egyedüli Vas megyei gyermek indulóként Vas megyét is, Librecz Lénárd képviselte az U8-as fiúk között, aki többek között az U10-es korcsoport 1. helyezettjét is legyőzte és csak nála idősebb és nagyobb versenyrutinnal rendelkező versenyzőkkel szemben maradt alul. Lénárd kiegyensúlyozott játékának köszönhetően összesen 4 győzelmet és így 4 pontot szerezve a végelszámolásban a harmadik helyen végezve bronzérmet szerzett.
Az ifjú sakkozó február 25-én a LIV. Szimultán Kupa Nyílt felnőtt és korcsoportos rapid sakkverseny tehette próbára tudását Nagybajcson. A gyermekek jelentős létszámú, összesen 35 indulót számláló mezőnyében, az ifjú sakkozók az óvodásoktól a 8, 9, 10, 11 éveseken át egészen a 12 éves korúakig bezárólag közös csoportban küzdöttek meg egymással a kupákért és az érmekért, akiket a saját korcsoportjukban is külön és az összesített eredmények alapján is külön értékeltek. Lénárd, aki a 7 fordulóban az 1. és a 3. partiját veszítette csak el és a többiben aktuális partnereinél jobbnak bizonyulva az összetett értékelésben a nagyon dicséretes 7. helyet szerezte meg, illetve a saját korcsoportjában, azaz az U8-as kategóriában pedig az első helyezettel megegyezően szintén 5 ponttal zárt és csak az ún. Buchholz segédpontok alapján szorult a 2. helyre.
A versenyek a március 4-i XIII. Dési Grand Prix Sakktriatlon elnevezésű nyílt felnőtt és korcsoportos rapid sakkversennyel folytatódtak Szombathelyen. A (D) csoportban, ahol hat versenyző indult hat különböző városból: Szombathelyről, Zalaegerszegről, Celldömölkről, Kapuvárról, Tapolcáról és Szentgotthárdról, körmérkőzéses formában zajlottak. A Szentgotthárdi Sakkegyesületet versenyzője Librecz Lénárd a 10 partiból szerzett 8 pontjával, - 8 győzelme mellett mindkét vereségét a Tapolcáról érkezett végső győztestől szenvedte el, - az összetett értékelésben a 2. helyet szerezte meg az U8-as kategóriában és állhatott fel a képzeletbeli dobogó 2. fokára. Lénárdnak ezzel a 2017-es évi eddigi mind a négy sakkversenyén dobogós helyezést sikerült elérnie és 1 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel gazdagította egyre gyarapodó éremkollekcióját.


Szezonkezdet jó gotthárdi futóeredményekkel


Ausztriában a Feldbach melletti Leitersdorfban közel ezer indulóval rendezték meg a 4. Vulkánország Tavaszi Futóversenyt, köztük 22 gotthárdi futóval. A különböző távok és korcsoportok résztvevőinek a dimbes-dombos tereppel is meg kellett küzdeni. A magyar színeket mintegy ötvenen képviseltek. Délelőtt a gyerekfutamokkal kezdődött a rendezvény, ezt pedig délután a felnőtt futószámok követtek. Négy versenyszám közül választhattak a délutáni résztvevők. Az egykörös hobbifutam (4,2 km) mellett, 8,4 km-en, ill. az ötkörös félmaratonon hirdettek eredményt.
A 8.438 m-es távon 300 futó indult, és Karsai Márton szoros versenyben győztesként szakította át a célszalagot. 4.219 m-en a 16-17 éves korcsoportban Borbély Attila másodikként ért célba. Ugyanezen a távon ötkörös váltófutásban Woki Edina 12-14 éves tanítványaival szintén a második helyen végzett 14 felnőtt csapat között. Az 1-3 helyezett csapatok tagjai 1-1 láda sört kaptak jutalmul, nagy nevetés tört ki, amikor gyerekek vették át, erre nem számítottak a szervezők.
Jobb gotthárdi eredmények:
4.219 m
16-17 év fiú: 2. Borbély Attila
Váltófutás mix: 2. Szentgotthárd Fighters (Komóczi Réka, Páli Hunor, Komóczi Donát, Puskás Máté, Woki Edina)
8.438 m
Felnőtt férfi: 1. Karsai Márton, 6. ifj. Borbély Sándor
Női 40-44 év: 7. Fábián Anikó
Férfi 60-64 év: 5. Borbély Sándor

Úszó diákolimpia országos döntő - Debrecen

Az idei évben Debrecen adott otthont március 18-19-én az I. - II. korcsoportos és a "B" kategória III., IV. - VI. korcsoportos úszás Diákolimpia Országos Döntőjének.

Vas megyét és városunkat Huszár Vanda tanítványa Kovács Hédi 50 méteres hátúszásban, és Császár-Bartakovics Csaba csoportjából a II. korcsoportos 4x50 m-es leány gyorsváltó, Páli Borka, Németh Mirtill, Szabó Zsófia, Sömenek Ivett képviselték. Hédi a hátúszók mezőnyében egyéni csúccsal 0:44'97 a 16. helyezést szerezte meg, míg a váltóversenyben szintén csapat egyéni csúccsal a lányok az előkelő 12. helyet értek célba a népes mezőnyben. Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek!

20 év után ismét Szentgotthárdról tornászlányok Területi Diákolimpián

A Területi Tornaversenyt rendezték március 11-én Veszprémben a Vetési Albert gimnáziumban, ahol 14 lelkes, felkészült csapat érkezett. A versenyen Huszár Vanda csapata az I. korcsoportban képviseltette Vas megyét és iskolájukat.

A zenés tornagyakorlatot és a szekrényugrást a kislányok elegánsan, nőiesen, precízen és pontosan teljesítették az edző elmondása szerint, ami most a 13. helyezéshez volt elegendő egy kemény, pontozásos sportágban.

Csapattagok:

Kozó Jázmin, Hegyi Szófia, Szabó Letícia, Mészáros Izabella, Sipos Adél, Kovács Hédi

 

Forrás: Szentgotthárdi Közös Önkormányzati Hivatal
Képek