Pályázatok
Pályázatok
Rendezvények 2019.
Rendezvények 2019.
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
IX. évfolyam 7. szám
Kiemelt hírek

Kitüntették Dömötör Sándor szociális tanácsnokot

Kitüntették Dömötör Sándor szociális tanácsnokot
2018. március 22. csütörtök, 11:36

Dömötör Sándor, szentgotthárdi önkormányzati képviselő, március 13-án a megyei közgyűlés elnöke által adományozott Batthyány-Strattman László Emlékplakettet vett át Szombathelyen, a Megyeházán tartott ünnepségen.

Az 1848/49-es szabadságharc és forradalom évfordulójáról tartott ünnepséget a Vas Megyei Közgyűlés Szombathelyen. A szokásokhoz híven kitüntetéseket is átadtak.

Dömötör Sándor 1947-ben Körmenden született. Az általános iskolát és a gimnáziumot is Szentgotthárdon végezte. Az érettségi után egy évig a helyi állami tangazdaságban dolgozott, majd

1972-ben szerzett agrármérnöki diplomát a Keszthelyi Agrártudományi Egyetem Mosonmagyaróvári Mezőgazdaság-tudományi Karán. A Rátóti Fenyvesalja Mg. Tsz-ben dolgozott telepvezetőként, majd 1984-ig az állattenyésztési főágazat vezetőjeként.

Dömötör Sándor 1994. óta, immár a hatodik ciklusban, Szentgotthárd Képviselő-testületének tagja. 1998-tól az Egészségügyi, Szociális és Sportbizottság elnökeke volt, 2014-től szociális tanácsnok.

 

Az elmúlt évtizedekben Szentgotthárdon és városrészein mindig a rászorulókért tevékenykedett. Közvetlen kapcsolatban van a szociális problémával küzdő emberekkel. Meghallgatja problémáikat, gondjaikat és azok megoldásában közvetlenül részt vesz. Jó problémamegoldó képességének köszönhetően próbálja kezelni és orvosolni sokszor a kritikus helyzeteket is.

Rendelkezik a szociális területen használatos személyiségjegyekkel: humánus beállítottság, megfelelő kommunikáció és együttműködési képesség, kezdeményezés, dinamizmus, empátia, tolerancia, szolidaritás, szociális érzékenység.

 

Mivel a Szentgotthárdon működő szociális intézmények a Szentgotthárd és Térsége Önkormányzati Társulás fenntartásában működnek, így nemcsak a város, hanem a térség szociális helyzetét is figyelemmel tudja kísérni, tanácsaival segíti az intézményekben zajló munkát, ugyanakkor képviseli az intézmények érdekeit is.

Tanácsnokként a szociális területre vonatkozó önkormányzati döntések (helyi esélyegyenlőségi terv megvalósulása, szociálisan rászorultak lakáshelyzete stb.) meghozatalában aktívan vesz részt, és azok gyakorlati végrehajtását nyomon követi és segíti.

 

Segítette Szentgotthárd jövőben megvalósuló projektjének tervezését, mely egy Fiatal Házasok Otthonára, szociális bérlakások kialakítására és az idős, elesett, rászoruló emberek bentlakásos intézményének kialakítására vonatkozik. Aktivitása, tenni akarása, fáradhatatlan munkája mindenki előtt példaértékű.

Mottója: „A szavak lehetnek szépek, a tettek azonban mindig többet érnek!” Ez alapján tevékenykedett Dömötör Sándor az elmúlt közel 25 év alatt.

Lelkiismeretes munkájával hozzájárult Szentgotthárd és a Szentgotthárdi kistérség, ezzel együtt a megye jobb, hatékonyabb szociális ellátórendszerének fejlődéséhez.

Az ünnepségen köszöntötte a kitüntetettet Huszár Gábor Szentgotthárd polgármestere is.