Pályázatok
Pályázatok
Rendezvények 2019.
Rendezvények 2019.
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Máriaújfalu - Szennyvíz projekt
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Szerelmesek Fesztiválja
Szerelmesek Fesztiválja
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Kaland és Játék
Kaland és Játék
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Jooble - Álláslehetőségek a környéken
Szentgotthárd lap
IX. évfolyam 7. szám
Kiemelt hírek

Pedagógusnapi ünnepség elismerések átadásával

Pedagógusnapi ünnepség elismerések átadásával
2017. június 09. péntek, 11:37

Szentgotthárdon június 7-én rendezték meg a szokásos pedagógusnapi ünnepséget a zsúfolásig telt Refektó- riumban. Kitüntetéseket adtak át, és köszöntötték a rubint-, gyémánt- és aranyokleveles és díszokleveles pedagógusokat is. A Himnusz eléneklése és egy, az alkalomhoz illő szavalat után Huszár Gábor, Szentgotthárd polgármestere szólt a megjelentekhez. 

Azt mondják, hogy az ember életében a hetedik év változást hoz. A sejtjeink is ennyi idő alatt újulnak meg. Nos, ez a változás igaz a köznevelésre is, bár az elmúlt években ez már folyamatossá vált – kezdte köszöntőjét. Emlékeztetett rá, hogy állt már itt intézményfenntartóként, működtetőként, ma pedig az iskolák tekintetében a vagyonkezelésben érintett tulajdonos önkormányzat képviselőjeként.

Szentgotthárd önkormányzata az elmúlt évek változásai ellenére igen fontosnak tartja a helyi oktatás fejlesztését. A ma itt neveltoktatott gyerekek a jövő felnőtt generációját alkotják. Az önkormányzat pályázati lehetőségek esetén is szem előtt tartja a köznevelési intézmények sorsát. Az elmúlt időszakban megújult a Széchenyi iskola és a zeneiskola épülete, a jövőben pedig az Arany János iskolában, illetve a tornacsarnokban lesznek felújítási munkálatok. A Játékvár óvoda pedig teljesen átalakul, elkészül a tornaterem, valamint közösségi teret is kialakítanak. A külső segítők és a munkatársak már dolgoznak azon a projekten, amely alapján az Arany János Általános Iskola tornatermet kaphat, de akár egy új szárnnyal is bővülhet. Szentgotthárd demográfiai mutatói alapján ezekre a beruházásokra szükség lesz, hiszen 2015-16-ban pozitívan alakultak az adatok. Június első vasárnapja pedagógusnap, ezúttal őket köszöntik. Azokat, akik munkájuk során fél lábbal a mennyországban, fél lábbal pedig a pokolban járnak. Egyszerre állnak köztiszteletben, de bármikor kerülhetnek nehéz helyzetbe is. Mindennap meg kell felelniük az elvárásoknak. A saját mércén kívül a gyermekek, a szülők, a pedagógustársak és a mindenkori fenntartók elvárásainak is. Ez pedig egyáltalán nem könnyű helyzet.

Az iskola mindenkor érték- és kultúrateremtő intézmény, amely nem elégedhet meg azzal, hogy szolgai módon pusztán az elvárásokat elégíti ki. Legfontosabb feladata a gyermekek szeretete, ösztönzése, a biztonságos környezet megteremtése számukra. Ezt csakis a pedagógus tudja megtenni. A Szentgotthárd jó hírét öregbítő eredmények mellett az is öröm, amikor a pedagógusi munka gyümölcsét egy-egy jól sikerült rendezvényen is viszontláthatják. A polgármester megköszönte az áldozatkész munkát, a nyári szünetre jó pihenést, feltöltődést, a következő tanévre pedig a szakmai munkához sok sikert kívánt, majd elismeréseket adott át. A több évtizedes áldozatkész munka után nyugdíjba vonult pedagógusok közül Kiss Albertné rubinoklevelet, Kovács Jánosné gyémántoklevelet, Németh Tibor gyémánt díszoklevelet, Németh Imréné arany díszoklevelet, Szepesiné Fuisz Erika aranyoklevelet, Soós Ferenc arany díszoklevelet, Unger Rudolf aranyoklevelet vehetett át. Munkájukat, személyiségüket volt tanítványaik, kollégáik méltatták. Agócs Beáta, Katona Beáta, Háklár Gáborné, Páliné Herczeg Anita és Doszpot Bernadett „A 2016/2017-es tanév Pedagógusa Szentgotthárdon” elismerésben részesült. Őket tanítványaik méltatták. Az önkormányzat „Szentgotthárd Közoktatásáért” díjat érdemelt ki Balla Margit, Takács Tiborné és Vargáné Wirth Edit. A rendezvény ünnepélyességét kulturális műsor fokozta, a program végén pedig a résztvevőket meg is vendégelték.