Pályázatok
Pályázatok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Eladó, bérbeadó önkormányzati ingatlanok
Interaktív városnézés
Interaktív városnézés
Történelmi Napok
Történelmi Napok
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Hadiösvény
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Szentgotthárdi Honismereti Klub
Közérdekű telefonszámok
Közérdekű telefonszámok
Szentgotthárd lap
XIV. évfolyam 2. szám
Városunk

Pannon Kapu Kulturális Egyesület

Pannon Kapu Kulturális Egyesület

Szentgotthárd város kulturális életét a Pannon Kapu Kulturális Egyesület fogja össze. 2005. július 27-én alakult azzal a céllal, hogy a város Önkormányzatával kötött közművelődési megállapodás keretében végezze a város és a térség közművelődési feladatait. Az egyesületet 27 alapító tag hozta létre.

A Pannon Kapu Kulturális Egyesület 2005. július 27-én alakult azzal a céllal, hogy a város Önkormányzatával kötött közművelődési megállapodás keretében végezze a város és a térség közművelődési feladatait. Az egyesületet 27 alapító tag hozta létre.

Az egyesület, a közművelődési feladatok ellátására munkaszervezetet működtet 5 főállású alkalmazottal.

Az egyesület feladata a város közművelődési feladatainak és programjainak szervezése, lebonyolítása, irányítása. Feladatainak végzése során bekapcsolódik Szentgotthárd és kistérsége kultúrával kapcsolatos terveinek, koncepcióinak kidolgozásába és végrehajtásába. Figyelemmel kíséri munkája során Szentgotthárd város lakossága és a településen működő civil szervezetek igényeit. Segíti a kulturális, művészeti csoportok munkáját és ösztönzi új csoportok létrejöttét. Nyitottságával új kulturális értékeket hoz létre, segíti azok megőrzését és közvetítésüket. Szorosabb kapcsolatot épít ki a nemzetiségi szervezetekkel a nemzetiségi kultúra megőrzése érdekében.

Közreműködik az emberek kulturális vonatkozású igényeinek feltárásában, az önszerveződő csoportok fejlesztésében. Különböző programokat szervez a turizmus erősítésére: színházi- és koncert előadásokat, hangversenybérlet-sorozatokat, valamint képző-, népművészeti- és fotóművészeti kiállításokat.
Feladata a város kulturális nagyrendezvényeinek megrendezése is, (Szentgotthárdi Történelmi Napok, Hopplá, Városházi Esték), a városi ünnepek (március 15., május 1., augusztus 20-i rendezvények, október 23.), de közreműködik a Pedagógus nap, Semmelweis nap, Magyar Kultúra Napi ünnepségekben is, valamint ide tartozik a szakkörök, tanfolyamok szervezése és a működésükhöz szükséges közösségi színtér biztosítása.
Szorosan együttműködik az idegenforgalmat szervezőkkel, a város civil szervezeteivel, intézményekkel, vállalkozókkal, a kistérség önkormányzataival, ausztriai és szlovén kulturális szervezetekkel, a kisebbségi intézményekkel, a szomszédos kistérségekkel.

Alapvető célunk az, hogy az egész év folyamán tartalmas, változatos, több korosztályt megszólító programokat szervezzünk a város lakóinak, valamint az ide látogató vendégeknek egyaránt.

Honlap: http://www.pannonkapu.hu